Český golfista Brixi neudržel v Číně čtvrtou příčku a skončil pětatřicátý

foto Golfista - ilustrační foto.

Šen-čen (Čína) - Český profesionální golfista Gordan Brixi neudržel na turnaji evropské série v Číně průběžné čtvrté místo a po nevydařeném posledním kole obsadil dělenou 35. pozici. Zatímco po dvou dnech China Open měl 11 ran pod par, dnešek zakončil s 76 údery, tedy se skóre +4. Pátý titul z podniku DP World Tour v Šen-čenu, kde se kvůli špatnému počasí nekonalo sobotní kolo, vybojoval Španěl Adrián Otaegui.

Jednadvacetiletý Brixi turnaj skvěle rozehrál, zapsal si výsledky 65 a 68 a se skóre -11 útočil na výrazné vylepšení českého maxima. Po sobotní nucené pauze však na své výsledky nenavázal. Po bouřce se dnes uskutečnilo závěrečné kolo a Brixi ještě nadějně začal. Na třetí jamce zapsal birdie, pak ale přišlo pět bogey a skončil se čtyřmi ranami nad normu hřiště.

Brixi tak marně útočil na překonání nejlepšího českého výsledku v evropské sérii DP World Tour, kterým zůstalo 12. místo Filipa Mrůzka z Czech Masters z roku 2021.

Jednatřicetiletý španělský golfista Otaguei dnes zapsal skóre -7 a vyhrál o ránu před Italem Guidem Migliozzim. Průběžný lídr Švéd Sebastian Söderberg klesl na konečnou třetí příčku a podělil se o ni se dvěma soupeři.

Turnaj měl dotaci 2,25 milionu dolarů a vrátil se do kalendáře DP World Tour po pěti letech.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je neděle 19. května 2024

Očekáváme v 14:00 20°C

Celá předpověď