Pardubice porazily potřetí Třinec a v pátek mohou slavit titul

foto Finále play off hokejové extraligy - 5. zápas: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec, 24. dubna 2024, Pardubice. Zleva brankář Ondřej Kacetl z Třince a Lukáš Sedlák z Pardubic. V popředí zády je Adam Smith z Třince.

Praha - Hokejisté Pardubic porazili v pátém zápase finále play off extraligy Třinec 3:0. V sérii vedou 3:2 a v pátek mohou na ledě Ocelářů slavit sedmý titul.

Dynamo si klíčový náskok proti úřadujícím šampionům, kteří usilují o pátý zisk Masarykova poháru v řadě, vypracovalo ve druhé třetině. V rozmezí pěti minut se střelecky prosadili Lukáš Radil, Lukáš Sedlák a Martin Kaut. Brankář Roman Will udržel potřetí v play off čisté konto.

V sestavě hostů se poprvé ve finále plnohodnotně objevil útočník Růžička a jeho tým měl v první třetině více ze hry, zároveň si vytvořil i nejvýraznější příležitosti. Z rychlého protiútoku zahrozil Dravecký.

Při Vondráčkově vyloučení nebezpečně střílel Hudáček, gólovou šanci měl Nestrašil. Will se stihl přesunout a dorážku do odkryté branky lapačkou zlikvidoval.

Na přelomu první a druhé třetiny si premiérovou přesilovou hru zahrálo i Dynamo, stejně jako soupeř ji ale nedokázalo využít. Nejblíže otevření skóre byl Radil, Kacetl si ale s jeho zakončením poradil.

Jeden ze tří pamětníků posledního pardubického titulu před 12 lety v sestavě Východočechů se gólu dočkal v polovině utkání. Po rychlém protiútoku a Zohornově přihrávce zpoza branky pohotovou střelou otevřel skóre.

O 95 sekundy později domácí vedli 2:0. Po další přihrávce zpoza branky, tentokrát od Hyky, zvýšil kapitán Sedlák. Vydařený úsek Dynama podtrhl v 35. minutě ve zkrácené přesilovce Kaut, jenž prostřelil Kacetla potřetí. Do třinecké branky se pak postavil Mazanec.

S třígólovým vedením se domácí snažili hrát jednoduše a zodpovědně, Oceláři se naopak tlačili do útoku. V polovině závěrečné části Dynamo nevyužilo početní výhodu, mrzet ho to ale nemuselo. Zápas jistě dovedlo do vítězného konce.

Hlasy trenérů po utkání:

Marek Zadina (Pardubice): "Odehráli jsme velmi dobré utkání, skvělá druhá třetina. Proměnili jsme šance, které jsme měli. Chtěl bych poděkovat hráčům, že to odmakali. Výborný byl Roman Will. Když jsme potřebovali, tak nás podržel. Měl dva skvělé zákroky. Máme bod, který je velmi důležitý."

Zdeněk Moták (Třinec): "Z naší strany byla dobrá první a třetí třetina. Ve druhé jsme bohužel dostali branky, které nás mrzí. Bohužel jsme neskórovali, ač jsme šance měli. Střelecké i gólové. Neproměnili jsme je a od toho se odvíjí výsledek."

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Radil (T. Zohorna, D. Musil), 31. Sedlák (Hyka, Čerešňák), 35. M. Kaut (Košťálek, Sedlák). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 10.194 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Sestavy:

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hájek, Vála, od 60. navíc Houdek - Hyka, Sedlák, Pánik - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Paulovič, A. Musil, M. Kaut - Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Třinec: Kacetl (35. Mazanec) - Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík - Hrehorčák, Čacho, Dravecký - M. Růžička, Nestrašil, D. Voženílek - L. Hudáček, Cienciala, Daňo - Helewka, P. Vrána, M. Roman - Kurovský. Trenér: Moták.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď