Rybakinová vyhrála turnaj ve Stuttgartu, Ruud získal titul v Barceloně

foto Kazašská tenistka Jelena Rybakinová s trofejí pro vítězku turnaje ve Stuttgartu, 21. dubna 2024. Jako odměnu získala kromě finanční prémie také elektromobil Porsche Taycan 4S Sport Turismo (v pozadí).

Stuttgart/Barcelona/Mnichov/Bukurešt/Rouen - Tenistka Jelena Rybakinová z Kazachstánu vyhrála turnaj ve Stuttgartu. Ve finále porazila dvakrát 6:2 Martu Kosťukovou z Ukrajiny a kromě prémie 123 tisíc eur (přes tři miliony korun) obdrží i elektromobil značky Porsche Taycan 4S Sport Turismo.

Rybakinová nedala semifinálové přemožitelce Markéty Vondroušové šanci. V zápase čelila jen třem brejkbolům, všem za stavu 3:2 ve druhém setu. Kosťuková poté sice dokázala odvrátit tři mečboly, ale na čtvrtý už nestačila.

Vítězka předloňského Wimbledonu Rybakinová potvrdila, že je ve formě. V semifinále vyřadila světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska a představila se už v pátém letošním finále, což se v této fázi sezony podařilo naposledy Viktorii Azarenkové z Běloruska v roce 2012.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Moskvy, která v sezoně jako jediná porazila Šwiatekovou i světovou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska, si připsala třetí letošní titul. Celkem má Rybakinová na kontě osm turnajových triumfů.

Ruud ve finále v Barceloně oplatil Tsitsipasovi porážku z Monte Carla

Norský tenista Casper Ruud ve finále turnaje v Barceloně porazil 7:5, 6:3 Stefanose Tsitsipase a získal první titul v sezoně. Řeckému soupeři oplatil týden starou porážku z rozhodujícího souboje o trofej v Monte Carlu.

Pětadvacetiletý Ruud přitom do souboje šestého a sedmého hráče světa nevstoupil dobře a prohrával 1:3. Skóre ale otočil a ve druhém setu už stejně starému Tsitsipasovi, se kterým minulou neděli neuhrál ani set, nedal šanci.

Ruud díky vítězství ukončil nepříznivou sérii, během níž prohrál pět finálových zápasů za sebou. Trojnásobný grandslamový finalista si připsal první titul od loňského dubna a celkově zaznamenal jedenáctý a zatím největší turnajový triumf.

Struff se v Mnichově dočkal ve 33 letech prvního titulu

Německý tenista Jan-Lennard Struff ve finále turnaje v Mnichově porazil 7:5, 6:3 Američana Taylora Fritze a na čtvrtý pokus získal první titul. Další úspěch mohl v bavorské metropoli přidat ve čtyřhře, ale neuspěl.

Třiatřicetiletý Struff, který v Mnichově startoval jako čtvrtý nasazený, si pro premiérový titul došel bez ztráty setu. Kromě turnajové trojky Fritze zdolal v semifinále i druhého nasazeného hráče a obhájce Holgera Runeho z Dánska.

Titulu se Struff dočkal na čtvrtý pokus. V roce 2021 ve finále v Mnichově neuspěl, stejně jako loni ve Stuttgartu a Madridu. Nyní se v Mnichově stal prvním domácím vítězem od triumfu Alexandera Zvereva v roce 2018.

Struff mohl v Mnichově další titul získat ve čtyřhře, spolu s krajanem Andreasem Miesem ale ve finále prohráli dvakrát 6:7 s indicko-francouzskou dvojicí Yuki Bhambri, Albano Olivetti.

Fucsovics v Bukurešti ukončil šestileté čekání na titul

Maďarský tenista Márton Fucsovics na turnaji v Bukurešti ukončil šestileté čekání na titul. V dnešním finále porazil 6:4 a 7:5 pátého nasazeného hráče Mariana Navoneho z Argentiny.

Dvaatřicetiletý Fucsovics na okruhu ATP poprvé triumfoval v roce 2018 v Ženevě. Následující finále v Sofii (2019) a Rotterdamu (2021) prohrál. Dočkal se až nyní v Bukurešti, kde v prvním setu promarnil vedení 4:0 a ve druhém naopak otočil nepříznivé skóre 2:4.

Stephensová se v Rouenu po dvou letech dočkala titulu

Američanka Sloane Stephensová ve finále v Rouenu porazila 6:1, 2:6 a 6:2 Magdu Linetteovou z Polska. Vítězka US Open z roku 2017 se titulu na okruhu WTA dočkala po dvou letech.

Jednatřicetiletá Stephensová zápas jako na houpačce ukončila po dvou hodinách a 12 minutách šestým mečbolem. Bývalá světová trojka a finalistka Roland Garros z roku 2018 si připsala celkově osmý titul v kariéře, ale první od února 2022.

Výsledky tenisových turnajů

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj mužů v Barceloně 

(antuka, dotace 2,938.695 eur):

Dvouhra - finále:

Ruud (3-Nor.) - Tsitsipas (5-Řec.) 7:5, 6:3.

Čtyřhra - finále:

González, Molteni (Arg.) - Nys, Zieliňski (Mon./Pol.) 4:6, 6:4, 11:9.

 

Turnaj žen ve Stuttgartu 

(antuka, dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra - finále:

Rybakinová (4-Kaz.) - Kosťuková (Ukr.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - finále:

Čchan Chao-čching, Kuděrmětovová (Tchaj-wan/Rus.) - Eikeriová, Neelová (Nor./Est.) 4:6, 6:3, 10:2.

 

Turnaj mužů v Mnichově 

(antuka, dotace 651.865 eur):

Dvouhra - finále:

Struff (4-Něm.) - Fritz (3-USA) 7:5, 6:3.

Čytřhřa - finále:

Bhambri, Olivetti (Indie/It.) - Mies, Struff (Něm.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:5).

 

Turnaj mužů v Bukurešti

(antuka, dotace 651.865 eur):

Dvouhra - finále:

Fucsovics (Maď.) - Navone (5-Arg.) 6:4, 7:5.

Čtyřhra - finále:

Doumbia, Reboul (2-Fr.) - Patten, Heliövaara (3-Brit./Fin.) 6:3, 7:5.

 

Turnaj žen v Rouenu 

(antuka, dotace 232.244 eur):

Dvouhra - finále:

Stephensová (6-USA) - Linetteová (Pol.) 6:1, 2:6, 6:2.

Čtyřhra - finále:

Babosová, Chromačovová (2-Maď./Rus.) - Bainsová, Lumsdenová (Brit.) 6:3, 6:4.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď