Slováci mají pro hokejové MS v Česku pět posil z NHL v čele se Slafkovským

foto Ilustrační foto - Slovenští hokejisté Juraj Slafkovský (vlevo) a Peter Čerešňák se radují z gólu proti Lotyšsku v utkání skupiny C na ZOH v Pekingu.

Bratislava - Slovensko bude mít na mistrovství světa v Praze a Ostravě minimálně pět hokejistů z NHL. Svaz uvedl, že příští týden se do přípravy s národním týmem zapojí obránce Šimon Nemec a čtveřice útočníků Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda. Ještě bez posil z NHL Slováci odehrají v pátek v Trenčíně v sobotu v Bratislavě přípravné duely proti Česku.

"Tento rok bude účast hráčů z NHL v porovnání s minulými lety vyšší. Všichni, které jsme oslovili, nám potvrdili účast," pochvaloval si na svazovém webu generální manažer týmu Miroslav Šatan.

Jednička draftu z roku 2022 Slafkovský má za sebou druhou sezonu v dresu Montrealu a v 82 zápasech nasbíral 50 bodů (20+30). Další dvacetiletý hráč Nemec v prosinci debutoval za New Jersey a od té doby odehrál 60 utkání. Třiatřicetiletý Tatar, jenž byl před dvěma lety na MS ve Finsku kapitánem slovenského výběru, začal sezonu v Coloradu a v prosinci se přesunul do Seattlu. Pospíšil se probojoval z farmy Calgary do hlavního mužstva, za které odehrál 63 duelů. Regenda strávil většinu ročníku v AHL, za Anaheim v elitní lize nastoupil k pěti utkáním.

"Soutěže stále běží, sledujeme finálové série v Česku i na Slovensku. Odstartuje také play off AHL a v případě neúspěchu klubů se slovenskými hokejisty je možnost, že by nás do mistrovství světa ještě stihli posílit. Dohromady jde o skupinu se čtyřmi až šesti potenciálními jmény. Samozřejmě budeme sledovat i play off NHL, kde stále máme dva hráče, které bychom v případě brzkého vyřazení určitě kontaktovali a počkali si na jejich rozhodnutí," řekl Šatan. O Stanley Cup bojují obránci Erik Černák z Tampy Bay a Martin Fehérváry z Washingtonu.

Mistrovství světa v Česku začne v pátek 10. května, Slováci odehrají základní část ve skupině B v Ostravě.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 4.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď