Pohoda a dřina

foto Utkání 26. kola první fotbalové ligy FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 3. května v Mladé Boleslavi. Jan Bořil (vlevo) z Boleslavi a Pavel Kadeřábek ze Sparty.

Všechno spěje k velkému sobotnímu rozuzlení. Na Letné se bude dávat detektivka. Věřím, že dobrá. Sparta versus Plzeň. Nechci být špatným prorokem, ale sledovanost televizního přenosu se bude pramálo lišit od čísel reflektujících zájem publika o utkání hokejového šampionátu.

Poslední prověrky obou uchazečů o titul vypadaly úplně jinak. Viktoriáni se v duelu se Slováckem nemuseli ani chvilku strachovat o výsledek. Mužstvo z Uherského Hradiště nepředvedlo prakticky nic, vždyť v rubrice střely na branku se na konci zápasu vyjímala nula. Jistě, brzký první gól, následně penalta a vyloučení, hodina hry v deseti, to jsou velké rány. Ale neměly by znamenat, že už budu jen do počtu a favoritovi uctivě zametu cestu ke třem bodům. Přesně takhle vypadala hra Slovácka. Naopak, plzeňští si spravili chuť po porážce od Mladé Boleslavi. A kdyby byli jen trochu rozhodnější a odpovědnější v koncovce, museli by vyhrát o sedm – osm gólů. Trenér Koubek poněkud zamíchal se sestavou a záloha s Kovaříkem a Pilařem na krajích fungovala slušně, což asi není úplně povzbudivá zpráva pro Petrželu, který zřejmě i na Letné usedne jen na lavičku. Naopak, vzhledem k tomu, že Plzeň bude hrát více na brejky, dá se očekávat, že v základu nebude chybět Mahmutovič. Bezbrannému Slovácku dal za pár minut dva góly a klidně to mohl být dvojnásobek. Sparťané se nadřeli v Mladé Boleslavi. V zápase plném tvrdých střetů, chybných rozhodnutí sudího Marka a také gólových šancí nakonec dokázali vyválčit tolik ceněné tři body. Copak o penaltě, znamenající obrat skóre, o ní nemohlo být řeči, naprosto jasná. Ale Zahustelův neuznaný gól za stavu 1:2 byla jasná chyba rozhodčího. Pověra o tom, že brankář je v malém čtverci nějak zvláštně chráněn je totiž skutečně jen pověrou, ničím jiným. Šlo o čistý souboj rameno na rameno. Dávno předtím už ale měli být po druhé žluté vyloučeni Ščuk a Štohanzl. A o dalších verdiktech by se dalo psát dlouho. Zkrátka Emanuel Marek chyboval na obě strany. Mladá Boleslav se vytáhla proti Plzni, dlouho trápila i Spartu. Bůh ví, jak by to dopadlo, kdyby Zahustel z další šance srovnal na 2:2. Není mi jasné, proč svěřenci Karla Jarolíma nejsou schopni zopakovat podobný výkon i v utkáních s lehčími soupeři. Sparta nakonec, i díky lepší kondici, svůj úkol zvládla. Tím pádem by to mohlo být v sobotu parádní drama…

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je sobota 20. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 4°C

Celá předpověď