Darida s Krmašem sestupují

foto Záložník Vladimír Darida hovoří s novináři 3. března v Praze na srazu české fotbalové reprezentace před přípravným zápasem s Norskem.

Byl to vpravdě fotbalový thriller. Až poslední bundesligové kolo rozhodovalo o tom, kdo se v nejlepší společnosti udrží a kdo bude ronit hořké slzy po sestupu. Mezi ohroženými se vyskytovaly i němečtí kluboví giganti – Stuttgart a Hamburk. Ty si nakonec vytáhly dlouhou sirku, i když HSV ještě nemá vyhráno, protože stejně jako loni bude muset do play off se třetím týmem druhé ligy.

Ve dvou utkáních se setkaly týmy bojující o přežití. Do Paderbornu přijel Stuttgart. A jeho hráči dostali těžký direkt hned v úvodu, protože ve čtvrté minutě skóroval svým prvním ligovým gólem domácí Vučinovič. Stuttgartští ale nijak nepanikařili, byli v dalším průběhu utkání lepší. Po zásluze se dočkali vyrovnání. Ve 36. minutě napřáhl po špatném zákroku stopera domácích Didavi a bylo to 1:1. Minutu před koncem poločasu prokličkoval defenzívou Paderbornu Ginczek, ale poté netrefil prázdnou branku. Všechno si vynahradil v 74. minutě, to už jeho střela bránu našla a zařídila tři body, zajišťující VfB bundesligu i pro příští sezonu. Naopak nováček z Paderbornu se po roce vrací do druhé ligy. Na jeho fotbal se hezky koukalo, ale to samo o sobě nestačí. Hannover hostil Freiburg, s Daridou a Krmašem v základní sestavě. Pavel Krmaš hrál poslední zápas v dresu Freiburgu a rozhodně se chtěl loučit úspěšně. Jenže osud to zařídil jinak. I v Hannoveru padl gól záhy, tentokráte se ve třetí minutě zapsal mezi střelce domácí Kyotake. Za určitých podmínek by ani porážka Freiburgu nemusela uškodit, ale nastaly přesně ty varianty, které ho poslaly o patro níž. Darida a spol. neměli žádné velké šance, naopak šest minut před koncem znovu inkasovali. A nešťastně, brankář Bürki se snažil míč směřující k tyči, ale nedohodl se s Krmašem, jenž chtěl balón odkopnout. Skončilo to vlastencem. Tradičně střídající Petersen sice ještě snížil v nastaveném čase, ale sešup neodvrátil. HSV se stejně jako loni potácel dlouhou dobu nad propastí. Sedmnáct porážek a 23(!) vstřelených branek po 33 kolech hovoří jasnou řečí. Ale v minutě dvanácté dokázal tým bez distancovaného van der Vaarta a zraněného gólmana Drobného zabrat. Po nervózním prvním poločase duelu se Schalke se k odraženému míči dostal navrátilec z Wolfsburgu Olič a uklidil ho do branky. Nadšení domácích příznivců ještě podpořil stoper Rajkovič, když hlavou zvýšil v 58. minutě na 2:0. Schalke působilo ve druhém poločase odevzdaně a domácí příliš netrápilo. Poslední tři minuty pobyl na hřišti i Jiráček poté, co vystřídal Oliče. Nakonec tedy sestupují Paderborn a Freiburg, do relegace jde Hamburk. Určitě čas pro Vladimíra Daridu, popřemýšlet o budoucnosti.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 8°C

Celá předpověď