Italové ani jednou ve skupině neinkasovali, Češi končí

foto Ani kapitán české reprezentace Lukáš Rešetár (vpravo) proti Itálii neskóroval.

Bělehrad - České futsalové reprezentaci se nepovedl druhý zápas v základní skupině Mistrovství Evropy 2016 a na turnaji končí. Proti aktuálním mistrům Evropy z Itálie prohráli vysoko 0:7.

Českému celku se první půle vůbec nepovedla. Samotný začátek vše deklaroval. Hned v 1. minutě přihrál Gabriel Lima důraznému Fortinovi a ten svým bodlem překonal Gerčáka – 0:1. Trenér Neumann dal příležitost dalším hráčům sestavy a třeba Rodek se v 10. minutě ocitl ve velké šanci, když vybojoval míč a stál tváří v tvář Mammarellovi, ale italského brankáře trefil jen do hlavy. O minutu později už Italové zvýšili na 2:0. Fortino přihrál Gabrielu Limovi, který byl opět důraznější než česká obrana, a z první skóroval. Od třetí inkasované branky uchránila Čechy tyč vlastní brány chvíli před přestávkou po střele Patiase.

Bohužel pro český tým, nepovedl se jim ani vstup do druhé půle. Po dvaceti vteřinách si hodil míč do strany Merlim a tvrdou ranou na zadní tyč nedal Gerčákovi šanci – 0:3. A to nebylo vše. Ve 22. minutě rozebral Fortino s Ercolessim českou obranu a prvně jmenovaný zvýšil na 4:0. A když si za pár vteřin vstřelil po další povedené akci soupeře Koudelka vlastní gól, musel trenér Neumann reagovat oddechovým časem. Výsledek 0:5 vypadal hrozivě.

Skvělý výkon Italů nebral konce. Ve 24. minutě narazil Murilo Honoriovi a ten vstřelil už šestý gól Jihoevropanů. Do branky pak zamířil ve své premiéře na mistrovství Evropy brankář Vahala. I ten nakonec kapituloval, když ho ve 33. minutě přehodil parádní patičkou Patias – 0:7. Největší českou šanci druhé půle měl dvě a půl minuty před koncem kapitán Rešetár, ale ani on netrefil odkrytou Mammarellovu bránu.

Češi tak prohráli s obhájci trofeje 0:7. Italové v základní skupině potvrdili svou nadvládu a ani jednou neinkasovali!

Tomáš Neumann: Hráči jsou fyzicky zaostalí

Zápas nás svléknul do naha,“ zlobil se po utkání trenér českého týmu Tomáš Neumann a pokračoval v hodnocení: „Klukům nemůžu říct nic, ale je vidět, že na takovém turnaji nemůžeme hrát, pokud nejsme připravení. A my jsme nebyli. Všichni hráči jsou fyzicky zaostalí. Od toho se vše odvíjí. Nemají sílu, dynamiku ani rychlost. Pak nejsme schopní ani trefit prázdnou bránu. Pokud nemáte sílu, tak vám chybí i důraz v zakončení.“

Reprezentace má nyní čas na sobě pracovat. „Máme rok a půl na to, abychom si sedli, uvědomili si to, a hlavně s tím začali něco dělat. Takto se na velké turnaje určitě nedostaneme!“ zdůraznil Neumann a přiblížil období rekonstrukce: „Máme z čeho vycházet, ale hráči musí kvalitně trénovat, což bohužel teď není. Bez toho se nepohneme dál. Jestli se chceme posunout, tak musíme mít poloprofesionální nebo profesionální týmy v lize. Odešly nám Teplice a Tango. Chrudim letos není v takové pohodě. Vystřídali se tam trenéři. Tréninky už nejsou na takové úrovni. Od toho se pak odvíjí reprezentace. Už kolikrát jsem říkal, že jsem jen konec řetězce. Základ je v klubech. Pokud se v nich nebude kvalitně trénovat, tak nemáme na takových turnajích šanci.“

Skupina D:

ČR - Itálie 0:7 (0:2)

Branky: 1. a 22. Fortino, 11. Gabriel Lima, 21. Alex Merlim, 22. vlastní Koudelka, 24. Honorino, 33. Patias.

Sestava ČR: Gerčák (32. Vahala) - Holý, Koudelka, Rešetár, Slováček - Cupák, Novotný, Hrubý, Kovács, Janovský, Záruba, Seidler, Rodek. Trenér: Neumann.

Konečná tabulka:

1. Itálie 2 2 0 0 10:0 6
2. Ázerbájdžán 2 1 0 1 6:8 3
3. ČR 2 0 0 2 5:13 0

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

8°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 6°C

Celá předpověď