Korejská značka Kia rozšíří řadu elektromobilů o EV3

foto Kia EV3.

Kia ještě letos uvede na trh svůj menší rodinný crossover s označením EV3. Nyní tato korejská automobilka zveřejnila datum premiéry, během níž odhalí finální vzhled sériového provedení a rovněž technická data. Stane se tak 23. května.

Zejména design asi nebude příliš velké překvapení. Jednak se ví, že automobil bude mít řadu detailů i základní linie shodné s větším sourozencem EV9 a jednak se již vloni představil koncepční vůz se stejným označením. Ten sice například na dveřích neměl kliky, ale jinak se s pravděpodobností hraničící s jistotu jednalo o reálný předobraz auta připravovaného pro zákazníky.

Otázka je, jak se v sériovém provedení promění v porovnání s koncepčním vozem interiér. Ten totiž neobsahoval téměř žádná fyzická tlačítka pro ovládání jednotlivých funkcí automobilu. Přitom i zmíněný typ EV9 si ponechává například pro nastavování teploty klimatizace klasické ovladače.

Jelikož podle neoficiálních zdrojů hodlá Kia tento vůz v základním provedení nabízet s cenovkou kolem 30 tisíc dolarů (v přepočtu cca 697 000 Kč), nebude využívat osmisetvoltovou elektrickou soustavu jako zmíněný model EV9 nebo EV6, nýbrž levnější čtyřistavoltovou.

To pak bude zcela jistě znamenat pomalejší dobíjení.

Autonaelektřinu.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je neděle 19. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď