Plichta není nuda

foto Utkání 18. kola první fotbalové ligy FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha 28. února v Ostravě. Útočník Baníku Milan Baroš (uprostřed) a obránce Sparty Jakub Brabec (vpravo).

Myslím, že fandové mohli být s tím, co viděli v průběhu osmnáctého kola fotbalové ligy, docela spokojeni. V případě zápasů na Bazalech a v Edenu dokonce velmi. Minimálně s kvalitou předváděné hry, líto jim mohlo být maximálně dvou ztracených bodů. Ať už se to týká Sparty, Baníku, Slavie nebo Teplic.

Sparta jela do Ostravy jako favorit, ale Baník na ní letos umí. Do boje ho vedl hodně nahecovaný Milan Baroš, před jehož výkonem smekám. Pravda, pohyboval se na hraně vykartování, ale to, co odvedl na hřišti, to už Ostrava dlouho neviděla. Bojoval, dřel, hecoval spoluhráče a ještě dokázal vstřelit gól. K absolutní spokojenosti chyběla asi jen druhá branka, šance na ní měl. Další pozitivním zjevením zápasu byl stoper Kouřil. Ligový nováček, akvizice z Varnsdorfu, byl díky své výšce úspěšný ve vzduchu, ale neměl problémy ani na zemi, nechyboval v rozehrávce, pro mě velmi příjemné překvapení zápasu. A třetí hrdina – gólman Pavlenka, když v samotném závěru zlikvidoval Lafatovu penaltu. Baník nezalezl, hrál se Spartou vyrovnanou partii a po zásluze bral bod. Ani Sparta nehrála zle. Kadlec znovu dokázal, že jeho příchod byl účelný zásah do týmu, Matějovský má výbornou formu a ukazoval to i na Bazalech, na druhé straně zůstali za očekáváním Dočkal s Krejčím. Ani Lafata nebyl tentokráte tolik zásobován přesnými centry. Sice měl dvě gólovky, ale jednou mu zkazil radost Frydrych a podruhé již zmíněný Pavlenka. O titulu tahle plichta ještě zdaleka nerozhodla, ale Plzeň má po ubojované výhře v Hradci velmi dobrou výchozí pozici do dalších zápasů. Jenže do Plzně přijede v sobotu Slavia. A ta nehrála proti Teplicím vůbec špatně. Pravda, dvakrát ji vypekl Potočný, nová ligová tvář s dynamitem v levé noze. Podle mého názoru ale druhý gól neměl platit, protože při centru už míč opustil hřiště. Což nic nemění na výborném prvním poločase bývalého hráče Brozan. Snad si už srovnal v hlavě, jak se k profesionálnímu fotbalu stavět, bylo by to dobře pro Teplice i fotbalové diváky. Ve druhém poločase sešívaní soupeře válcovali, ale buď trefovali tyče, nebo jim při zákroku Ljevakoviče na Pitáka nepřál sudí Zelinka, který chybně nechal pokračovat ve hře místo odpískání pokutového kopu. Slávisté se sice museli obejít bez Kenyii, ale mohou se spolehnout na Škodu. Střelec červenobílých nejen dává góly, ale vyhrává množství soubojů, je schopný rychlé kombinace, prožívá vynikající týdny. Ostatně pět branek ve dvou utkáních, to není náhoda. Myslím si, že obránce Viktorie Plzeň čeká v příštím kole hodně těžká úloha. Tím spíše, že se do sestavy vrátí Slavie Kenyia. Podle toho, co ukázali sešívaní proti Teplicím, bude nebezpečná každá jejich standardka, dá se očekávat zajímavý mač.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

8°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 14:00 8°C

Celá předpověď