Poločas 1. ligy

foto Ilustrační foto - Utkání 15. kola první fotbalové ligy FK Jablonec - Viktoria Plzeň 30. listopadu v Jablonci nad Nisou. Tomáš Hübschman (vpravo) z Jablonce a Daniel Kolář z Plzně.

Praha - Nic nového pod sluncem, chtělo by se říci. Plzeň o tři body před Spartou na čele ligové tabulky, v podstatě očekávaná situace. A to jak ta současná, tak stejné by to bylo i kdyby si oba týmy prohodily pořadí. Dva nejvážnější kandidáti díky patnáctému kolu poodskočili konkurenci, jestli s náskokem půjdou i do zimní pauzy ukáže následující víkend.

Plzni tentokráte stačil v Jablonci jediný gól. Ale spíše než o síle Viktorie hovoří výsledek o poněkud skomírajícím Jablonci. Peltův tým nastupoval do letošního ligového ročníku s velkými ambicemi. Utrácelo se, co to šlo, na Střelnici se kádr nafoukl a logicky se čekal úspěch. Jenže nic takového. Herně nic moc, neklid v předimenzovaném hráčském kolektivu, rychlé rozloučení s Evropskou ligou, nízká produktivita, tohle všechno charakterizuje výkony a výsledky Jablonce. Ani se nedivím, že někteří jeho hráči (Tecl, Pospíšil) jsou zmiňováni mezi těmi, kdo by mohli v zimě měnit dres. Velký Čáp by si rád poněkud vylepšil finanční bilanci a zmiňované muže zhodnotil, když už šance na titul či aspoň druhé místo vylétla komínem. Viktorii Plzeň se opět vyplatilo zařazení mladších hráčů do základní sestavy. V obraně to zjevně funguje. Jsem zvědav, jestli podobnou šanci dostanou i ofenzivní borci této věkové kategorie. Myslet jen na půl roku dopředu je ve fotbale zatraceně málo. Sparta se sice proti Brnu trápila s proměňováním šancí, ale dvouminutovka ve druhé půli nakonec zařídila body pro domácí. Konaté sice tentokráte udělal hodně proto, aby zůstal v kádru i pro jarní část, ale o jeho odchodu (hostování?) se mluví docela hlasitě. Není tajemství, že na Letné chtějí znovu nakupovat, takže někdo bude muset odejít. A Konaté je jeden z kandidátů. Odhlédnuto od zápasu s Brnem se dlouhodobě potýká s produktivitou. V kádru je od roku 2012, za kteroužto dobu dal dva ligové góly. To není úplně výstavní bilance. Vyrovnat ji stihl třeba Lukáš Juliš během několika týdnů. Ale pohyb v kádru Sparty asi bude o dost větší. Otázkou je, aby se nakupovalo rozumně – rozuměj tak, aby nově příchozí byli opravdovými posilami a neopakovaly se případy Picaulta, Steinhöfera atd. Navíc se budou o místo na slunci rvát i hráči na hostování (Koubek, Shala, Čermák…). Bude to detektivka.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 25.04.2024 ČTK

Reklama

9°C

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 1°C

Celá předpověď