Šéfem českého futsalu zůstává Otakar Mestek

foto Staronový předseda Komise futsalu Otakar Mestek.

Praha – V pražském hotelu Pyramida se v sobotu 5. března 2016 uskutečnila 7. Valná hromada Svazu futsalu České republiky. Měla přívlastek volební, takže si delegáti volili své zástupce do Komise futsalu.

Post předsedy Komise futsalu obhájil dle předpokladů Otakar Mestek, který neměl protikandidáta. „Děkuji delegátům za projevenou důvěru. Neměl jsem protikandidáta, takže jsem zvolení čekal. Nicméně vždy je to pro mě čest a velký závazek,“ řekl staronový předseda Komise futsalu Otakar Mestek.

Místopředsedy byli zvoleni Radoslav Klier, Daniel Kolman a zcela novým mužem ve vedení futsalu je Marek Blažek – 1. místopředseda. „Valná hromada na mě zapůsobila velmi dobrým dojmem. Deklarovala se tam určitá, byť ne zcela jednoznačně, poměrná jednota ve futsalovém hnutí. Zároveň jednotliví delegáti vyjádřili určitou vůli po změně, což se ukázalo při volbě prvního místopředsedy. Chtěl bych poděkovat nejen svým voličům, ale i těm, kteří dali hlas mému protikandidátovi, protože s Pavlem Czenem jsme na jedné lodi, i když jsme ve volbě stáli proti sobě. Věřím, že budu svou prací prospěšný celému futsalu, zejména tomu moravskému. Je to pro mě velká výzva,“ řekl po svém zvolení Marek Blažek.

Druhým nováčkem v Komisi futsalu je Jiří Stix – člen za oblasti a kraje na Moravě. „Jsem rád, že jsem byl zvolen,“ netajil se Jiří Stix a dodal: „Budu se snažit být dobrým zástupcem za Moravu. Musíme se snažit, aby proti sobě Morava nebojovala, ale byla jednotná. To je můj největší úkol nyní.“

V zajímavém a napínavém souboji o post člena za prvoligové a druholigové kluby porazil Pavel Šuba svého soka Radka Loba, který se valné hromady nemohl zúčastnit.

Komise futsalu pro období 2016 - 2019:

Předseda: Otakar Mestek

1. místopředseda: Marek Blažek

2. místopředseda: Radoslav Klier

3. místopředseda: Daniel Kolman

Člen Oblasti a kraje z Čech: Pavel Nepil

Člen Oblasti a kraje z Moravy: Jiří Stix

Členy za kluby 1. a 2. ligy: Pavel Šuba

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 25.04.2024 ČTK

Reklama

10°C

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 7°C

Celá předpověď