Zlaté liberecké body

foto Utkání 24. kola první fotbalové ligy Slovan Liberec - Sparta Praha, 18. dubna v Liberci. Soune Soungole (vlevo) z Liberce a Ladislav Krejčí ze Sparty Praha.

Hlavní událostí posledního ligového kola byla jednoznačně výhra Slovanu Liberec nad Spartou. Tento zápas dává tušit, jak to bude s titulem, i jak se bude vyvíjet situace na konci tabulky. Oba největší konkurenti libereckých fotbalistů totiž nepochopitelně nezvládli druhé poločasy svých víkendových utkání a nechali Slovan pořádně nadechnout.

V Českých Budějovicích a Hradci Králové asi ještě teď kroutí hlavou nad tím, jak lze zahodit vedení o dva góly a poztrácet tak důležité body. V obou případech pomohly soupeřům zmíněných týmů penalty a následné vyloučení hráče domácích (Kladrubský, Plašil). A pak se dostavila nervozita, roztřesené nohy a do branky napadaly rychle za sebou tři góly. Vzhledem k vývoji na dně tabulky si mohou gratulovat i na Slavii, která jako by chtěla napodobit osud hokejových kolegů. Červenobílé jaro je z pohledu získaných bodů naprosto hrůzostrašné a v případě eventuálního úspěchu českobudějovických a hradeckých fotbalistů by byli sešívaní pořádně namočeni. Ale do konce ligy je ještě dost daleko… Porážka Sparty pod Ještědem musela potěšit i fanoušky Jablonce. Bezkrevný výkon Pelta´s Boys na Julisce a z něj pramenící porážka neznamenala zvětšení ztráty na druhé místo. Pořád jsou to čtyři body a je o co hrát. Což není úplně dobrá zpráva pro tým z Letné. Psychicky na tom nebudou sparťané nijak skvěle – pokud zítra Plzeň dokáže přehrát Teplice, bude bodový deficit na Plzeň velmi těžko zlikvidovatelný. S tímhle by se do dalších utkání nešlo zrovna lehce. Ani pro trenéra Ščasného nesvítí úplně šťastná hvězda. První zápas a rovnou prohra. Ale je třeba dodat, že Spartě se v Liberci obecně zas tak moc nedaří. Zároveň mužstvo hrálo o dost lépe, než v poháru proti Jablonci. Ale na absolutně motivované domácí hráče, kteří šli daleko za práh bolesti a předvedli suverénně nejlepší letošní výkon, to nestačilo..Jistě, všechno mohlo být jinak, kdyby Sparta kopala penaltu po jasné ruce Karišika. Ale penalta se nekopala, přišla Váchova chyba a především gól Delarge. I za stavu 1:1 se rodily šance na obou stranách, zvítězit mohly oba týmy. Ale Liberec prostě chtěl vyhrát víc a také pro tři body víc udělal, což stvrdil gól Pokorného. Fotbal se hrál na české poměry výborný, jako vystřižený z anglické ligy. Takových zápasů bych chtěl v české lize vídat daleko víc.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je sobota 20. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 4°C

Celá předpověď