Po Kämpfově příjezdu vypadl z kádru hokejistů pro MS Kousal

foto Trénink hokejové reprezentace na České hry (Betano Hockey Games), závěrečný turnaj Euro Hockey Tour, 30. dubna 2024, Brno. Pavel Kousal.

Praha - Z kádru hokejové reprezentace vypadl den před startem domácího mistrovství světa po příjezdu Davida Kämpfa z Toronta jiný útočník Pavel Kousal. Kämpf už se dnes zapojil do tréninku s týmem a kouč Radim Rulík počítá s jeho nasazením do pátečního utkání s Finskem.

Kousal odehrál během sezony v dresu národního týmu sedm utkání, jednou skóroval a přidal čtyři nahrávky. O možnost zahrát si premiérově na MS ale sparťanský útočník ještě úplně nepřišel. Rulík ho požádal, aby byl připravený v roli náhradníka, i když se nemůže dál připravovat s mužstvem.

"Jsem s ním domluvený, že neodjede na dovolenou a bude v případě potřeby připravený. Protože může nastat situace jako třeba na loňském šampionátu, kdy byl dodatečně kvůli zraněním hráčů povoláván třeba Radan Lenc," uvedl Rulík.

Před rokem na MS v Tampere a Rize vypadli Čechům kvůli zraněním hned v úvodu turnaje klíčoví útočníci Filip Chytil s Lukášem Sedlákem. Nahradili je Lenc a Radim Zohorna. "Nikdy nevíte, co zápasy přinesou. Půjdeme v nich na hranici sebeobětování a obětavosti. A to může přinést zranění," řekl Rulík.

V týmu je nyní 25 hráčů - tři brankáři, osm obránců a 14 útočníků. Devětadvacetiletý Kämpf se připojil jako poslední poté, co Maple Leafs vypadli v 1. kole bojů o Stanley Cup v NHL po sedmizápasové sérii s Bostonem. Držitel bronzu z MS 2022 v Tampere odehrál v základní části 78 zápasů a připsal si 19 bodů (8+11). Za sedm startů v play off přidal gól.

"Nebylo to úplně špatné," řekl Kämpf po prvním tréninku s týmem. "Včera jsem teprve přiletěl do Česka. Člověk je po té cestě vždy unavený, je to stresující. Letíte s rodinou. Ale jsem rád, že jsme doma. Trošku jsem si zabruslil a cítím se dobře," uvedl Kämpf.

Je rád, že bude v sestavě hned v pátek. "Souhlasím, že je lepší hned hrát. Člověk se do toho víc dostane, než kdyby čekal dva tři dny, až se srovná. Myslím, že ten zápas mi pomůže. A věřím, že pak se budu den za dnem zlepšovat," podotkl Kämpf.

Rulík avizoval, že na soupisku před prvním utkáním neplánuje vedení týmu zapsat všech 22 hráčů do pole. "Necháme si prostor pro to, co se stane v NHL. Ať už jde o Carolinu (Martin Nečas), nebo Boston (David Pastrňák, Pavel Zacha)," uvedl kouč.

Volná místa na soupisce si chce ponechat minimálně dvě. "Ne-li tři, ale to se všechno rozhodne v následujících dnech. Chceme ale hned zapsat 12 útočníků, bude důležité hrát s Finy na čtyři lajny. Teď je jen otázka, jestli pro první zápas napíšeme všech osm obránců, nebo jen sedm," řekl Rulík.

Zápas proti Finsku začne v pátek ve 20:20.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je pondělí 20. května 2024

Očekáváme v 09:00 19°C

Celá předpověď