Trojky

foto Poprsí modelky - ilustrační foto

Praha - Nejsou trojky, jako trojky. Pokud na letní ulici potká muž ženu, honosící se trojkami, rozhodně se mu nálada nezkazí, náročnější pak může uspokojit švédská trojka. Ke „Trojkám" se chodilo a stále chodí něco dobrého pojíst a popít, při zkoušce na vysoké je trojka znamením toho, že jste prošli a v příjemných okamžicích spojených s trojkami by se dalo pokračovat. Ale pokud dostanete trojku ve fotbale, bývá to většinou malér. Trojkovou neděli z pohledu poražených zažili tentokráte olomoučtí i sparťanští hráči a pro oba kluby to znamená další ránu do vazu.

Fotogalerie

Adrian Rolko z Mladé Boleslavi (vpravo) a Tomáš Jun ze Sparty při hlavičkovém souboji v utkání 5. kola první fotbalové ligy, které se hrálo 27. srpna v Mladé Boleslavi.Sparťané byli v Boleslavi doslova nešťastní. Marně jsem se snažil dopídit toho, co vlastně letenští chtěli hrát. Pravda, skalní fanoušci budou tvrdit, že kdyby dal Kolář z jasné šance / a snad jediné kloudné akce mužstva/ první gól, tak by zápas vypadal jinak. To jsou jen kdyby a navíc si myslím, že by se obraz hry stejně podobal tomu, co jsme v neděli večer mohli sledovat. Po minulém kole tolik chválená spolupráce Sivok - Sylvestre nefungovala, k druhému jmenovanému se míč dostával velmi zřídka, zatímco kapitán Sparty měl starosti sám se sebou. Absolutně vyhořel Řepka, naprosto neviditelný byl Jun. Proč byl v poločase střídán výrazně aktivnější Lustrinelli a ne právě Tomáš Jun, to mi do této chvíle není jasné. Najít v dresu Sparty někoho, kdo by podal alespoň průměrný ligový výkon, to byl neřešitelný úkol. Boleslavští váleli. Kulič, Vaculík, Pecka či Abrahám převyšovali soupeře minimálně o třídu, byli hladoví po gólech i úspěchu a byli po zásluze odměněni. Nad Stanislavem Grigou se stahují mračna. Ti fanoušci, co mu před pár měsíci tleskali, teď žádají jeho odvolání. A pořádně hlasitě. Podobné úvahy zaznívají i z útrob letenského stadionu. Pokud se tak stane, jsou před klubovým vedením dva problémy. Koho angažovat a jak přesvědčit všechny okolo, včetně médií, že trenér dostane dostatek času na koncepční práci. To samé totiž tvrdily řídící složky klubu i v případě Stanislava Grigy. Stanislav Vlček z SK Slavia Praha (vzadu) a Martin Horáček SK Sigma Olomouc v utkání 5. kola první fotbalové ligy, které se hrálo 27. srpna v Praze.

Vlastimil Petržela na Strahově sledoval, jak si slávisté s jeho novými svěřenci dělají, co chtějí. Podle jeho vlastních slov ho výsledek a výkon nepřekvapil, po několika tréninkových jednotkách prý nečekal nic jiného. Nepochybuji o tom, že olomoucké fotbalisty čeká několik velmi perných týdnů s pověstnou Petrželovou tréninkovou sestavou. Pro muže, pasovaného, i sebou samým, do role zachránce Sigmy, nemohlo být rozhodně příjemné to, co se před jeho očima odehrávalo na trávníku. Proti Jevlachu střelecky nešťastní slávisté se konečně trefovali. Fořt dokázal, že pokud má být úspěšným kanonýrem, musí se potulovat v blízkosti branky a ne třicet metrů od ní. Olomoučtí příliš neprověřili ani nový obranný systém Jarolímova celku, tříobráncovou řadu velké zkoušky teprve čekají. Červenobílí se tak poměrně snadno v tabulce dostali před Spartu. S kým na lavičce budou chtít tuto ztrátu letenští dohnat, to se zřejmě dozvíme v nejbližších hodinách.

Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.05.2024 ČTK

Načíst další článek

18°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 09:00 17°C

Celá předpověď