Na Trnávce jeli raftaři závody ČP a Mistrovství ČR hlídek R4

foto Posádka Jezinek z klubů RK Stan/RK Trója si jede pro vítězství ve slalomu v závodě Českého poháru, který se jel o víkendu na Sunnysoft Cupu na umělé slalomové dráze Trnávka.

Souboje o body do Českého poháru ve slalomu a sprintu a Mistrovství České republiky hlídek ve slalomu v kategorii čtyřmístných raftů se uskutečnily o víkendu na Sunnysoft Cupu na umělé slalomové dráze na Trnávce. Na náročnou trať se vydaly všechny kategorie včetně juniorů a veteránů, celkem se na start postavilo na sedm desítek posádek. V neděli ještě raftové závody okořenil vložený VIP závod herců, osobností a sponzorů o pohár starosty města Humpolec.

Sobotní slalom se jel na velmi obtížné technické trati, která dala zabrat i zkušeným posádkám. Čistou jízdu bez penalizací za doteky branek dokázal zajet pouze vítězný raft v kategorii mužů WD WC Prostějov. Druhé místo obsadila posádka Stan Hájos RT, která sice dala ve druhé jízdě o jeden dotyk branky míň než v první, ale do cíle dojela pomaleji takže jí druhé místo zajistila první jízda. Naopak zlepšeným výkonem ve druhé jízdě se na třetí příčku vyhoupl raft klubu RK Trója. V kategorii žen se podle očekávání prosadily Jezinky z klubů RK Stan/RK Trója, které si vítězství zajistily dobrou první jízdou. Pro naší nejlepší ženskou posádku to byla generálka na nadcházející mistrovství světa v Jižní Koreji, kde budou na přelomu července a srpna obhajovat zlaté medaile v kategorii R6. Na druhé místo dosáhly zlepšenou druhou jízdou Indiánky, třetí skončila prostějovská posádka Tygříků ml. Nejmladší závodnici se představili v kategorii juniorů, na start se postavilo celkem pět posádek. Nejlépe se náročnou tratí na Trnávce vyrovnala Jiskra Havlíčkův Brod, která vyhrála před juniory WWRC ČB a Kaplicí Bejby. Tradičně velmi kvalitní a hodnotné jízdy předvedly nejlepší posádky v kategorii veteránů. Z vítězství se nakonec radoval raft Stan Veteráni před WD Veterán a veterány od Ježka. Sobotní program zakončil závod hlídek, který se jel jako Mistrovství České republiky. Soudek osmnáctky z pivovaru Ježek, což byla vedle medailí hlavní cena pro nejlepší hlídku, získali raftaři z klubu WD Prostějov. Pro stříbrné medaile si dopádlovali vodáci z klubu RK Trója a bronz patřil pořádajícím Hájkům. V nedělním sprintu se na první místa probojovaly stejné posádky jako v sobotním slalomu, výjimkou byla pouze kategorie veteránů. V kategorii mužů se za WD WC umístili vodáci z Tróji před pořádajícím Stan Hájos Racing Teamem. K překvapení došlo mezi ženskými posádkami, kde si pro třetí místo dopádlovala děvčata z klubu WWS Trója. Druhá byla prostějovská posádka Tygříci ml. a nejrychleji zajely obě jízdy Jezinky. Z posádek veteránů se do cíle nejrychleji dopravila posádka Ježek Team Veterán před WD Veterán a Stan Veterán. Mezi juniory se za Jiskrou Havlíčkův Brod umístili Junioři WWRC ČB a třetí místo vybojovala posádka RK Hodonín 001. Součástí nedělního programu byl i vložený závod osobností a sponzorů O pohár starosty města Humpolec, kterého se zúčastnilo celkem patnáct posádek. Ze dvoukolového sprintu se posádkám počítala lepší jízda. Již několikáté vítězství si do své sbírky přidala posádka Růžové čajovny, druhý dojel Geoplan a na třetí příčce skončil OPT Real. Posádka Sportovních novin po loňské bronzové příčce letos obsadila pátou pozici. Fotogalerie na MS Composite Výsledky sprintu a závodu VIP Výsledky slalomu

Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 24.04.2024 ČTK

Načíst další článek

10°C

Dnes je středa 24. dubna 2024

Očekáváme v 14:00 10°C

Celá předpověď