Ani Gebre Selassie nepomohl

foto Ilustrační foto - Obránce české fotbalové reprezentace Theodor Gebre Selassie hovoří 3. září v Praze s novináři při setkání před kvalifikačními zápasy s Arménií a Itálií.

Začátek adventu není v Brémách nijak veselý. V minulém kole dostal Werder šest gólů, tentokrát čekalo vždy velmi vyhrocené derby s úhlavním rivalem z Hamburku. Natěšené publikum opouštělo stadion po skončení zápasu se sklopenými hlavami. Ve sto třetím vydání severoněmeckého duelu byli úspěšnější hosté z HSV.

Do sestavy Brém se na místo pravého beka vrátil uzdravený Gebre Selassie, ale právě přes něj šel první gól hostí. Už ve třetí minutě nechal český reprezentant příliš prostoru Iličevičovi ten už si se šancí dokázal poradit. Výrazně lepší Hamburk přidal druhý gól ve 26. minutě. Pravda, pro domácí šlo o hodně smůlovatou chvilku. Gregoritsch kopal volný přímý kop z nějakých 28 metrů, prudkou ránu namířil evidentně mimo, jenže teč Junuzoviče posunula míč přesně k pravé tyči. Ve druhé půli se domácí trochu probrali, nastřelili břevno a o chvíli později se prosadil nejlepší střelec Brém Ujah a svou šestou letošní brankou snížil na 1:2. Radost v ochozech ale netrvala dlouho, jenom pět minut. Domácí sice rozehrávali rohový kop, ovšem hráči HSV se zmocnili míče, stačila jedna dlouhá přihrávka Iličeviče a Nicolai Müller běžel sám na branku. A protože šanci s klidem proměnil, vyhrál Hamburk 3:1. Tým loni zachráněný až v baráži se posunul už na šesté místo, zatímco rivalovi z Brém začínají velmi vážné záchranářské starosti. Ještě níže – na posledním místě – je Hoffenheim. Ten, s Kadeřábkem opět jen na lavičce, hostil Mönchengladbach. Tedy tým, který právě poslední příčku na začátku sezóny okupoval. Jenže od příchodu původně jen zaskakujícího trenéra Schuberta Borussia neprohrála, vyhrála i tři poslední venkovní zápasy v řadě. I v Hoffenheimu začala dobře, v páté minutě ji přivedl do vedení americký reprezentant Johnson. Jenže Hoffenheim ukázal dobrou morálku. Nejen, že Zuber hlavou vyrovnal, ale Polanski tečovanou střelou a hned po přestávcei Amiri po špatné malé domů hostí úplně otočili vývoj utkání. Ale tolik potřebné tři body nakonec domácí nebrali. V 56. minutě snížil hlavou úplně volný Drmič a čtyři minuty před koncem předvedl parádní akci znovu Johnson a zařídil plichtu. Proti rozjetému Bayernu, i když mu chybělo osm zraněných, neměla Hertha Berlín, s Daridou v sestavě, žádnou šanci. Bayern rozhodně nehrál naplno, ale k pohodové výhře 2:0 to stačilo (Müller, Coman). Hertha hrála tuhou defenzívu s pěti obránci, jen jednou trochu vážněji ohrozila nudícího se Neuera. O třech bodech pro favorita nebylo pochyb.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.03.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 29. března 2024

Očekáváme v 09:00 12°C

Celá předpověď