Jenom góly chyběly

foto Utkání 7. kola první fotbalové ligy FK Teplice - AC Sparta Praha 13. září v Teplicích. Teplický záložník Egon Vůch (vpravo) a obránce Sparty Costa Nhamoinesu.

Když si fanoušek přečte, že fotbalový zápas skončil bez branek, mihne se mu hlavou, že muselo jít o bezbřehou nudu, při níž by bylo nejlepší chvilkami si schrupnout, aby člověk ušetřil oči. Ale nemusí to být pravidlem, jak o tom svědčil zápas mezi Teplicemi a Spartou. Hrál se dobrý fotbal s nasazením, k vidění byla řada šancí, jen se je zkrátka nikomu ze zúčastněných nepodařilo proměnit.

Ukazuje se, že teplický stadion dokáže sparťanským fotbalistům dost znepříjemnit život. Zároveň i to, že svěřenci Zdeňka Ščasného se umějí na velké soupeře velmi dobře motivovat. Kdyby se jim dařilo podobně se naladit i na mače s mužstvy kategorie Hradce, nebo Českých Budějovic, hráli by daleko důležitější roli v boji o titul. Ale to je zkrátka problém hlav mnohých zdejších fotbalistů. Nic to nemění na tom, že v sobotu se na Stínadlech odehrávala velmi zajímavá podívaná před slušně zaplněnými tribunami. Ne zrovna příjemnou noc si připravil Ladislav Krejčí. Minimálně jednu ze svých šancí měl proměnit. Už proto, aby si trochu pozdvihl poněkud pošramocené fotbalové sebevědomí. Útočník zkrátka potřebuje dávat góly. Ale i teplický tým si mohl nějakou proměněnou příležitostí vypsat šek na tři body. Zůstalo u jednoho. Sparta tak dala možnost Plzni, pokud by vyhrála v pondělí v Liberci, odskočit na čele tabulky na tři body. Slávisté dostali brněnskou facku. Upřímně řečeno, přitom, jak naivně hrála obrana sešívaných, se těžko mohl někdo divit. Pokud má Slavie hrát důstojnou roli v ligové tabulce, musí se vrátit zase na zem. Ke tvrdé práci, založené na důsledném plnění taktických pokynů a nasazení, což rozhodně nebyl případ utkání s Brnem. Pocit, že už patříme nahoru, je velmi zrádný a dokáže se zúčastněnými nepříjemně zacvičit. Stejně nepříjemně, jako se podepsali na výsledku nešťastníci, zasypávající gólmana Hladkého různými předměty. Zařídit několikaminutové přerušení zápasu, když se prohrávající domácí tým dostává do tlaku a snaží se vyrovnat, to je vážně hrdinský počin. Tohle nemůže udělat člověk ani s hodně podprůměrným IQ... Poměrně pikantní souboj Starka-Pelta odnesl Petr Čuhel. Již není více trenérem Příbrami, kde se najednou pískala rovina. Asi náhoda... Jistě, výsledky nejsou, tak se pakuje kouč, ale když si tak prohlížím soupisku příbramského klubu, nabývám dojmu, že by na lavičce mohl sedět Joachim Löw s Mourinhem a o moc lepší by to nebylo.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je sobota 20. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 4°C

Celá předpověď