Klimentova premiéra za bod

foto Ilustrační foto - Utkání 25. kola první fotbalové ligy FC Vysočina Jihlava - FC Baník Ostrava 24. října v Jihlavě. Jihlavský záložník Jan Kliment se raduje z gólu.

Praha - Pro většinu fanoušků českého fotbalu bylo překvapením, že si v létě vybral Stuttgart do týmu Jana Klimenta. Tedy hráče, který toho v lize moc neodehrál, ale zazářil na ME „21“. S příchodem do bundesligy to měli někteří Klimentovi předchůdci (Petržela, Rajtoral, Jiráček, po dobrém začátku i Kadlec) hodně složité a velmi často hledali cestu zase zpátky domů. Kliment udělal první krok k tomu, aby jeho příběh zněl poněkud odlišně.

Stuttgart nastoupil v Hoffenheimu. Oba týmy zatím jen jednou vyhrály a plouží se na dně tabulky. V základní sestavě domácích nastoupil Kadeřábek, který odehrál nijak skvělý, ale solidní zápas. První gól vstřelil z pokutového kopu domácí Volland. V 63. minutě nastoupil na trávník Kliment. V podstatě se jen rozběhl k brance soupeře, k níž rozehrál Didavi rohový kop a ex-jihlavský forvard vyskočil ze všech nejvýše. Ve svém třetím bundesligovém startu si připsal první gól. Jenže domácí mají v kádru Vollanda. V 78. minutě parádně využil netaktického vyběhnutí gólmana Tytona a elegantně ho přehodil. Poslední minuta byla ale šťastná pro Stuttgart. Na další centr nejlépe reagoval Werner a také hlavou srovnal na 2:2. V Berlíně bylo více jak 60.000 fanoušků zvědavo na Hamburk. V bráně HSV opět stál Drobný, proti němu hrál v základu Darida. Drobný nechytal povedený mač. Sice mu nejde žádný gól vytknout, ale kolegové ho leckdy nechali na holičkách. Už v 17. minutě ho překonal Kalou střelou zpoza pokutového území. Pojistit náskok mohl hned po půli Darida, ale ve veliké šanci netrefil branku. Mrzet ho to příliš nemuselo, protože se střelecky probudil Ibiševič, který během minuty dvakrát překonal Drobného z bezprostřední blízkosti a zařídil konečné skóre 3:0 pro Herthu. Gebre Selassie musel se spoluhráči z Brém zkousnout další prohru, už čtvrtou v řadě. V Hannoveru ji zařídil hlavičkou skoro dvoumetrový Sané po rohovém kopu. Byl to první proměněný roh Hannoveru při třiatřicátém letošním pokusu. Minulé úterý museli hráči Werderu absolvovat trestný trénink po víkendové porážce. Co asi přijde na řadu tentokrát? Radost zavládla v Ingolstadtu. Nováček dal totiž na domácím hřišti konečně gól. Čekal na něj do osmého kola. Šťastným střelcem se stal Gross po ráně z dvaceti metrů. Jelikož i druhý gól dali domácí (Lax), porazili Frankfurt 2:0.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

8°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 6°C

Celá předpověď