Vršovice v louži

foto 25. kolo první fotbalové ligy Slavia Praha - Viktoria Plzeň 21. dubna v Praze. Milan Škoda (vlevo) a Tomáš Necid ze Slavie po prohře.

V neděli to nebude pro fotbalové fanoušky Slavie a Bohemians 1905 žádný svátek. Naopak, oba kluby čeká bezskrupulózní boj o přežití. Vzájemný souboj dvou vršovických mužstev může klidně rozhodnout o tom, který z týmů si bude muset vyzkoušet v následující sezóně druholigový fotbal.

Jestli funkcionáře obou klubů může něco těšit, jsou to zvěsti o tom, že na účet Znojma nepřijdou původně slibované miliony na rekonstrukci stávajícího stadionu a tudíž bude jihomoravský klub nejspíše automaticky prvním sestupujícím. Mimochodem, tohle se asi špatně poslouchá Miroslavu Peltovi, který se poměrně nedávno dušoval, že požadovaný obnos z kasičky příslušného ministerstva jistě dorazí. Pokud tomu tak nebude – a při vší úctě k výkonům znojemských fotbalistů, proč by měl stát platit takřka sto milionů soukromému subjektu – půjde i o Peltovu porážku, která může poškodit jeho privátní obchodní zájmy, jakož se i podepsat pod eventuální podporu z moravské strany při budoucích volbách předsedy FAČR. I v takovém případě bude ale ještě jedno sestupové místo volné. Z velmi tristního postavení si trochu pomohli hráči Baníku, kteří na kusy roztrhali právě fotbalisty Znojma a tím pádem je situace na konci tabulky nesmírně vyrovnaná. Příbram sbírá bod po bodu, tři překvapivé body vyválčilo Brno v Teplicích…Nejhorší los z ohrožených mají určitě slávisté. Ještě je kromě klokanů čekají namočení soupeři z Brna i Příbrami, poslední kolo v Ostravě – nic, co by bylo k závidění. V nedělním duelu proti Bohemce vidím jisté výhody spíše na straně zelenobílých. Slávistům bude chybět spousta zraněných – nově se nejspíše přidá Boudjema odstoupivší už v první půli zápasu s Plzní a jistojistě bude kvůli čtyřem žlutým kartám sedět jen na tribuně bojovník Neves, což je citelný zásah jak do ofenzívy, tak do defenzívy mužstva. Bohemians si pomohli k většímu sebevědomí výhrou nad Teplicemi a remízou v Jihlavě, slávisté stále prodlužují šňůru porážek. A rozhodně není bezvýznamným faktorem, že v Ďolíčku jsou na boj o přežití zvyklí, není to pro ně nic nového. Pokud by už museli o patro níž, nebudou to brát jako tragédii. Zatímco první sestup týmu z Edenu v české lize by se pro fanoušky rovnal katastrofě. Větší psychické závaží je tedy na straně slávistů. Předpoklady jsou jedna věc, skutečnost může být úplně jiná. Na každý pád, fotbalové Vršovice čeká nervy drásající nedělní podvečer. Na chvilku poezie to nevypadá.

Reklama

Čtěte také:

Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.03.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 29. března 2024

Očekáváme v 14:00 18°C

Celá předpověď