Billie Eilish přijede s novou deskou do Prahy, v O2 areně zahraje 1. června 2025

foto Ilustrační foto - Americká zpěvačka Billie Eilish.

Praha - Americká zpěvačka Billie Eilish přijede se svou třetí deskou Hit Me Hard and Soft do Česka. V pražské O2 areně, kterou vyprodala už v roce 2019, zazpívá letošní držitelka hudební ceny Grammy 1. června 2025. Za produkční agenturu LiveNation to dnes ČTK oznámil Ondřej Pojzl. Vstupenky půjdou do prodeje 3. května v 10:00, ty nejlevnější si zájemci pořídí za 1250 korun. Třetí album, které zpěvačka opět vytvořila se svým bratrem Finneasem, má vyjít letos 17. května.

Eilish vyrazí na turné k novému albu na konci září, nejprve objede Severní Ameriku, Austrálii, a až poté přijede do Evropy a Británie. Kompletní přehled termínů je na webu zpěvačky. Kromě Prahy je v seznamu mimo jiné Berlín, Kolín nad Rýnem, Krakov nebo Vídeň.

Dvaadvacetiletá zpěvačka, která za skladbu What Was I Made For? z filmu Barbie získala Grammy i Oscara, vystoupila v Praze jednou v roce 2019 se svým debutovým albem When We All Fall Asleep, Where Do We Go?". Koncert museli pořadatelé pro velký zájem přesunout z Fora Karlín do O2 areny.

Mladou umělkyni proslavila zejména schopnost vystihnout ve svých textech a videoklipech rozpolcenost a úzkost generace Z, která vyrůstá ve světě sociálních médií. Dva její videoklipy na youtube nasbíraly přes miliardu zhlédnutí, a to k písním Lovely a Bad guy. Díky druhé skladbě se Eilish stala první hudebnicí narozenou v novém tisíciletí, která zdolala vrchol americké hitparády.

Billie Eilish je dcera herečky Maggie Bairdové a herce Patricka O'Connella. Hudbě se věnuje od 11 let, kdy začala zpívat ve sboru. Průlomový singl Ocean Eyes, který pro ni napsal její bratr, vydala v roce 2016. "Pověsila jsem skladbu na SoundCloud jenom proto, aby si ji můj učitel mohl stáhnout. Neměli jsme vážně žádné další úmysly, ale lidé si ji přes noc začali stahovat a už to bylo," uvedla Billie Eilish pro magazín Teen Vogue.

vid snm

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 16.05.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je čtvrtek 16. května 2024

Očekáváme v 14:00 21°C

Celá předpověď