Boston i Oklahoma City vstoupily do čtvrtfinále play off NBA jasnými výhrami

foto Utkání 2. kola play off hokejové NHL Boston - Cleveland, 7. května 2024. Hráč domácích Celtics Derrick White (vpravo) a Darius Garland z týmu Cavaliers.

New York - Basketbalisté Oklahoma City Thunder zahájili čtvrtfinále play off NBA přesvědčivou domácí výhrou 117:95 nad Dallasem. Uspěl i vítěz základní části Boston, který rovněž před vlastními diváky přehrál Cleveland 120:95 i díky 18 trojkám.

Celtics měli od začátku přesnou mušku a už v první čtvrtině nastříleli 40 bodů a po celý zápas se vezli na útočné vlně. Jaylen Brown k tomu přispěl 32 body, Derrick White trefil sedm trojek a dal 25 bodů. Devětadvacetiletý rozehrávač za dosavadních šest zápasů play off nastřílel 28 tříbodových košů, což se dosud nikomu v klubové historii nepovedlo.

"Dnes jsme se cítili opravdu dobře, ale hlavní je vítězství. Na způsobu, jak jsme ho dosáhli, nezáleží. Jestli se nám dařilo, nebo jestli jsme ho vybojovali... Počítá se vždy jen ta výhra," řekl White.

Cleveland se opět spoléhal hlavně na Donovana Mitchella, který nastřílel 33 bodů. Jako teprve čtvrtý hráč v historii soutěže dal přes třicet bodů v šesti po sobě jdoucích zahajovacích zápasech sérií play off. Předtím to dokázali jen Wilt Chamberlain, Kobe Bryant a třikrát Michael Jordan.

Dallas odehrál v osmifinále o dva zápasy více než Oklahoma City a v jejich úvodním duelu se to zřejmě projevilo. V úvodu se Mavericks snažili držet s domácími krok, ale v poslední čtvrtině už Thunder dominovali a v klidu zvítězili. Hlavní zásluhu na tom měl Shai Gilgeous-Alexander, který zaznamenal 29 bodů, 9 doskoků a 9 asistencí. Jeho tým je stále v play off neporažen.

Na straně Dallasu se trápil Luka Dončič, kterého dobře hlídal obranný specialista Lu Dort. Dončič dal 19 bodů, ale proměnil jen 6 z 19 střeleckých pokusů a měl pět ztrát. Kyrie Irving dal 20 bodů.

2. kolo play off NBA:

Východní konference - 1. zápas:

Boston - Cleveland 120:95.

Západní konference - 1. zápas:

Oklahoma City - Dallas 117:95.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je neděle 19. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď