Česko získalo na ME v taekwondu 17 zlatých medailí

foto České taekwondistky při sestavě na ME v Minsku.

Minsk - Čeští taekwondisté vybojovali na mistrovství Evropy v běloruském Minsku sedmnáct zlatých medailí. K nim přidali deset druhých a dvacet třetích míst. V pořadí zemí skončili celkově třetí za vítězným Ruskem a druhým Bulharskem.

Náročný několikaměsíční trénink se 41 závodníkům nakonec vyplatil. Po čtyřech letech se Češi znovu dostali mezi tři nejlepší týmy v Evropě. Se stejným nasazením hodlají bojovat i v srpnu na mistrovství světa v Tádžikistánu.

"Znovu jsme ukázali, že patříme mezi světovou špičku tohoto sportu. Může nás také hřát, že jsme na stupně vítězů stoupali s Rusy a Bulhary. Zlatí Rusové přitom bojovali s více jak trojnásobnou delegací oproti naší," popsal úspěch Tomáš Komrska z Českého svazu taekwonda I.T.F.

Český taekwondista Munchtajvan Munchbátar.

Na nejvyšší stupeň vítězů vystoupal také Munchtajvan Munchbátar, jenž získal individuální zlato v seniorské kategorii technických sestav I. dan. "Jsem šťastný, že jsem konečně dosáhl na tento titul, a pomohl tak našemu týmu k lepšímu umístění. Toto zlato mě přiblížilo k mému snu stát se mistrem světa," komentoval vítězství český reprezentant původem z Mongolska.

Pětadvacetiletý Munchbátar se účastní také soutěže Česko hledá mongolský talent, kterou pořádá společnost MoneyPolo s Mongolským velvyslanectvím. V případě vítězství by jako odměnu získal operaci očí, aby lépe viděl a mohl trénovat bez brýlí. Lidé mu mohou dát hlas na stránce www.moneypolotalent.com.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.03.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je čtvrtek 28. března 2024

Očekáváme v 17:00 10°C

Celá předpověď