Kuličky z vepřového bůčku

Suroviny: 500g mletého libovějšího bůčku, 6 lžic sušené bramborové kaše nebo 4 vařené rozmačkané brambory, 2 vejce, lžička mletého nebo 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru, lžička drceného kmínu, lžička vegety, asi půl lžičky prášku do pečiva, 200 ml vody, 1 - 2 lžíce sušeného kopru.

Postup: Do mletého bůčku postupně vmícháme vodu a rozšlehaná vejce. Potom ochutíme kořením a přidáme brambory nebo sušenou kaši a prášek do pečiva. Z masové hmoty tvoříme kuličky, které smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Kuličky po vyjmutí z oleje osušíme na ubrousku. Podáváme teplé i studené s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou, dle potřeby dochucujeme omáčkou.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.03.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 29. března 2024

Očekáváme v 14:00 18°C

Celá předpověď