Kůň na pardubickém závodišti vběhl mezi diváky, čtyři zranil

foto Ilustrační foto - Dostihovýareál v Pardubicích, 3. října 2023.

Pardubice - Na pardubickém dostihovém závodišti dnes vběhl kůň, který ztratil jezdce, do prostoru s diváky a zranil čtyři lidi. Ženu a dítě sanitka převezla do nemocnice. Další muž byl ošetřen na místě, jeden zraněný se k ošetření vydal sám, řekla ČTK mluvčí krajské policie Markéta Janovská. Policisté případ vyšetřují, podle mluvčí Dostihového spolku Kateřiny Anny Nohavové jde o nešťastnou událost.

Zranění podle Janovské nejsou život ohrožující, policie čeká na lékařské zprávy. "Jednu osobu dětského věku jsme s lehkým zraněním horní poloviny těla transportovali do pardubické nemocnice. Jela v doprovodu matky," řekla ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Alena Kisiala.

Policie mimo jiné zjišťuje, zda diváci stáli na místě, které k tomu bylo určené. Policejní mluvčí vyzvala svědky, kteří mají fotografie a videozáznamy z události, aby se přihlásili a poskytli je policii.

Kůň přeskočil plot a vběhl před tribuny. "Je to nešťastná náhoda. Cílová rovina je od prostoru před tribunami oddělená bariérou, živým plotem, za ním ulička a za ní ještě klasický plot. Ten kůň toto vše stačil přeskočit. Kdyby měl jezdce, tak by se to nestalo," uvedla Nohavová.

Podle ní nikdo z Dostihového spolku nepamatuje, že by se podobná událost na závodišti stala. Proto zatím neuvažuje o změně zabezpečení návštěvníků. "Nestala se žádá chyba nebo závada, byla to zcela mimořádná a nešťastná událost," řekla mluvčí Dostihového spolku.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je pondělí 20. května 2024

Očekáváme v 03:00 10°C

Celá předpověď