Novým trenérem hokejistů Vítkovic se stal Bruk, Trnka bude jeho asistentem

foto Ilustrační foto - 8. kolo hokejové extraligy: HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 6. října 2023 v Karlových Varech. Trenér Karlových Varů David Bruk.

Ostrava - Novým hlavním trenérem hokejistů extraligových Vítkovic se stal David Bruk. Nahradil Pavla Trnku, který se přesunul do role jeho asistenta. Doplní je také Vlastimil Wojnar. Klub, jenž skončil v základní části devátý, v předkole vypadl s Hradcem Králové a nenavázal na loňské semifinále, to uvedl na svém webu.

Pětapadesátiletý Bruk vedl poslední dvě sezony Karlovy Vary, kde se po skončení ročníku rozloučil a v Energii ho vystřídal Pavel Patera. "Všichni tři to jsou nesporně kvalitní a také zkušení trenéři. Věříme, že nová trojice bude úspěšná," řekl sportovní ředitel Roman Šimíček.

O osm let mladší Trnka, který je zároveň asistentem trenéra hokejové dvacítky Patrika Augusty, převzal ostravský celek 23. října po rezignaci Miloše Holaně. Jeho asistenty byli právě Šimíček a Jiří Veber.

"Bruk přichází z Karlových Varů, kde vedl dvě sezony extraligový A-tým, k tomu dlouhou dobu působil u mládežnických reprezentací. U ní v minulosti už spolupracoval právě s Trnkou, takže se oba dobře znají," připomněl Šimíček.

"Vlasta Wojnar patří k novým trenérům, já ho znám ještě ze svého někdejšího působení v mládeži Třince. Je progresivní a o jeho kvalitách svědčí i to, že na Slovensku s původně dost podceňovaným týmem dokázal uhrát před rokem bronz a také letos bojuje aktuálně v semifinále play off," dodal ke kouči Spišské Nové Vsi, kam zamířil z prvoligového Frýdku-Místku.

Vítkovice nenavázaly v této extraligové sezoně na tu minulou. Tehdy skončily v dlouhodobé soutěži druhé a v semifinále vypadly po sedmizápasové bitvě s královéhradeckým Mountfieldem v sérii, která byla s čistým časem hry 577 minut a 53 sekund nejdelší v historii extraligy. V tomto ročníku se nicméně Ostravanům dařilo v Lize mistrů, v níž vypadli až v semifinále se švédským celkem Skelleftea AIK.

Reklama
Reklama
Reklama

Čtěte také:

Reklama

Právě zveřejněno

Všechny zprávy

Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.04.2024 ČTK

Reklama

24°C

Dnes je pondělí 29. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 17°C

Celá předpověď