Organizátoři hokejového MS apelují na diváky, aby na zápasy jezdili MHD

foto Fanoušek s českou vlajkou - ilustrační foto.

Praha - Organizátoři květnového domácího mistrovství světa v hokeji varovali diváky, kteří se chystají do ochozů O2 areny, před možnými komplikacemi souvisejícími s automobilovou dopravou. K cestě na zápasy radí využít v co největší míře městskou hromadnou dopravu. Řekli to na tiskové konferenci.

Během šampionátu od 10. do 26. května budou všechny ulice v okolí pražské arény uzavřeny. Vjezd bude umožněn pouze rezidentům a do parkoviště přilehlé nákupní galerie. Bude však posílen provoz metra, které bude jezdit ve zkrácených intervalech.

"Víme, že to svádí, ale fanoušci by se neměli za každou cenu snažit dojet na zápas autem. V lepším případě by se mohlo stát, že nestihnou úvodní buly, uvíznou v koloně, nebo nenajdou místo k zaparkování," uvedla ředitelka oddělení dopravy hokejového MS Lenka Jiroutová. "Kdo nepojede autem do arény a zvolí MHD, ten vyhraje," dodala.

Pro mimoměstské návštěvníky metropole doporučila zejména využití záchytných parkovišť P+R. "Z toho na Černém Mostě je to pak už pouze pět zastávek metrem," připomněla Jiroutová.

Jednou z priorit pořadatelů je zajištění bezproblémového a plynulého průběhu díky již avizované spolupráci s partnery z bezpečnostních složek. "O veřejný pořádek, regulace v dopravě a bezpečnost návštěvníků se v Praze budou starat stovky policistů," uvedla plukovnice Josefa Jelínková, obvodní ředitelka policie Prahy 3.

"Bezpečnost diváků, účastníků i všech, kdo se na události podílejí, je naším hlavním úkolem. Na mistrovství světa jsme i díky náročným cvičení připraveni," ujistil brigádní generál Lukáš Prudil, krajský ředitel hasičského záchranného sboru hlavního města.

Policie a kriminalisté budou ve střehu i kvůli falešný vstupenkám. "Očekáváme jich velké množství a dál apelujeme na lidi, aby si vstupenky kupovali pouze u oficiálních distributorů," nabádal Václav Písecký, šéf oddělení kybernetické kriminality pražské policie.

"Nejvíce falešných vstupenek se dostane mezi lidi elektronickou cestou. Takovým lidem, kteří se kvůli neplatné vstupence nedostanou do haly, se pak budeme snažit vyjít hned na místě vstříc," uvedl Písecký.

Základním krokem bude rozlišení, zda má divák vstupenku špatně čitelnou pro čtecí zařízení, nebo neplatnou či falešnou. "Tým policistů se pak od těch nešťastníků s falešnou vstupenkou bude snažit posbírat co nejvíce informací a důkazů, Neznamená to však, že se pak takový člověk dostane do haly, nebo mu budou hned na místě vráceny peníze," zdůraznil Písecký.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 17:00 15°C

Celá předpověď