V Charkově je po ruských útocích nejméně deset zraněných, uvádí ukrajinské úřady

foto Následky ruského dronového útoku na východoukrajinský Charkov, 4. května 2024. This content is intended for editorial use only. For other uses, additional clearances may be required.

Kyjev - Při ruském dronovém útoku na východoukrajinský Charkov v noci na dnešek utrpělo zranění pět lidí, mezi nimi jedno dítě. Podle ukrajinských médií o tom informovala Státní služba pro mimořádné události (DSNS). Další ruský útok si dnes po poledni vyžádal další zraněné, lékaři celkem ošetřili nejméně deset lidí, uvedl šéf Charkovské oblastní správy Oleh Syněhubov.

Fotogalerie

Výbuchy v noci na dnešek poškodily obytné domy a další stavby, na dvou místech vypukly požáry. Odpolední útok zasáhl centrum oblastní metropole, kde poškodil vícepodlažní obytné budovy, domy a auta, napsal Syněhubov v příspěvku na telegramu.

Rusko v poslední době zintenzivnilo útoky na Charkov s pomocí raket, řízených leteckých bomb a dronů. Útoky ničí energetickou infrastrukturu a zabíjejí civilisty.

Pravoslavní křesťané dnes slaví Velikonoce a starosta Charkova Ihor Terechov obyvatelům města popřál, aby jim svátky "přinesly nové síly v boji za pravdu a spravedlnost". Uvedl, že kostely budou otevřené celý den, ale nabádá k opatrnosti. "Vždyť i dneška se Rusové mohou snažit využít ke svým teroristickým záměrům," napsal na svém telegramovém účtu.

Ukrajinské vzdušné síly dnes oznámily, že systémy protivzdušné obrany nad Charkovskou, Chersonskou a Dněpropetrovskou oblastí zničily 23 z 24 útočných dronů, které Rusko vyslalo na ukrajinské území.

Agentura AFP uvedla, že celkem si dnes ruské útoky napříč východní a severovýchodní Ukrajinou vyžádaly nejméně 16 zraněných. Dva lidé zahynuli při ostřelování Pokrovsku, který leží v Doněcké oblasti nedaleko frontové linie.

V Dnipru trosky sestřelených bezpilotních strojů zasáhly blíže neurčené objekty infrastruktury a jeden vícepodlažní dům. Ve Slobožanském okrese severně od Dnipra byly poškozeny dvě auta a obchod, informoval šéf Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 18.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je sobota 18. května 2024

Očekáváme v 17:00 17°C

Celá předpověď