Probiotické tampóny ellen pomáhají ženám, které se už někdy setkaly s výtoky a vaginálními záněty

foto Ellen - tampóny

V České republice pravidelně trpí vaginálními záněty více než dvě třetiny žen. Tyto intimní problémy jsou doprovázeny nepříjemným pocitem svědění, pálení a výtokem, často i bolestmi při a po pohlavním styku. Jednoduchým a přirozeným prostředkem, jak obnovit rovnováhu vaginální mikroflóry, je pravidelné používání probiotických tampónů ellen.

Pochva je před agresivními mikroorganizmy, které mohou být příčinou různých infekcí, chráněna především laktobacily, tedy bakteriemi mléčného kvašení. Ale díky užívání antibiotik, tabáku, nadměrné nebo nevhodné intimní hygieně, hormonálním změnám, nadměrnému stresu, nošení syntetického nebo těsného oblečení, koupání v bazénech či rybnících, ale i nechráněnému sexu může být počet laktobacilů snižován. Ženy však mohou díky používání tampónů ellen, které tyto laktobacily obsahují, obnovit svoji vaginální mikroflóru, přičemž není nutné se obávat toho, že se laktobacily z tampónu „vytratí“ dříve, než jsou použity. Aktivní probiotická složka se z tampónu uvolňuje až při tělesné teplotě, přičemž tento proces žena vůbec nepociťuje.

Zvláště během menstruace je pak vaginální mikroflóra nestabilní a zvyšuje se její pH, které vyhovuje rizikovým mikroorganismům. Ty se stávají biologicky aktivními a rizika rozvoje zánětu stoupají až pětinásobně. Doc. MUDr. Vít Unzeitig, CSc. říká: „V době menstruace, kdy dochází k přirozenému úbytku laktobacilů a naopak k pomnožení jiných nebezpečných bakterií, je lepší užívat poševní tampóny než menstruační vložky. Krev ihned nasají a ta tak nezůstává zbytečně v pochvě - tím bakterie i kvasinky ztrácejí živnou půdu a pochvu nezatěžují. K výraznému zlepšení obranyschopnosti tak přispívají probiotické tampóny ellen.“

Ellen - tampóny - graf

Pravidelným užíváním probiotických tampónů ellen žena obnoví rovnováhu vaginální mikroflóry po třech až šesti měsících. Příznivé účinky jsou ale zřejmé již po použití v průběhu první menstruace. Mohou je užívat jak ženy, které mají problémy se svěděním, zápachem a infekcemi, tak dívky od první menstruace nebo ženy, které tampóny nikdy předtím nepoužívaly. Navíc lze probiotické tampóny ellen užívat i mimo menstruaci v případě, že žena trpí silnými výtoky.

Probiotické tampóny byly z hlediska bezpečnosti a účinnosti zkoumány mnohými klinickými studiemi. V České republice získaly probiotické tampóny ellen doporučení České gynekologické a porodnické společností ČLS JEP a v EU jsou certifikovány v jako zdravotnický prostředek.

Probiotické tampóny ellen jsou nabízeny v lékárnách v České republice ve třech různých baleních. Balení mini obsahuje 14 ks, balení normal obsahuje 12 ks a balení super obsahuje 8 ks tampónů. V druhé polovině letošního léta bude nově k dispozici také ekonomické balení normal obsahující 22 ks tampónů.

To, že probiotické tampóny ellen opravdu pomáhají, dokazuje např. Monika Rymešová, která poprvé prodělala vaginální mykózu ve 14 letech, a která říká: „Ellen užívám pravidelně již tři čtvrtě roku a od té doby nevím, co jsou vaginální mykózy.“

Více informací o probiotických tampónech ellen na www.ellen-tampony.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 25.04.2024 ČTK

Reklama

10°C

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 7°C

Celá předpověď