Rakouská policie po honičce zatkla dva Čechy s kradenými věcmi

foto Rakouští policisté - ilustrační foto.

Vídeň - Rakouská policie dnes v okrese Freistadt zatkla dvojici Čechů s kradenými věcmi vysoké hodnoty. Jednoho z nich přitom dostihla až po automobilové honičce, při níž ujížděl rychlostí až 190 kilometrů v hodině a prorazil několik policejních zábran. Informoval o tom dnes server listu Oberösterreichische Nachrichten.

Rakouská policie po skupině zlodějů, která je podle ní zodpovědná za krádeže motocyklů či jízdních kol, pátrala už delší dobu, a v noci na dnešek proto číhala v pohraniční oblasti. Auto, po němž pátrala, hranici z Česka do Rakouska překročilo kolem 2:00 a zpět se vracelo kolem 6:45, když v jeho blízkosti zastavil další vůz. Oba řidiči spolu krátce hovořili a pak se vydali směrem k hranici.

Policií nastražená překážka o pár minut později v obci Rainbach nedaleko českých hranic zastavila jednoho z řidičů, kterým byl 35letý Čech. Druhý muž - 31letý Čech - ale zábranu prorazil a snažil se ujet, přičemž navzdory rannímu provozu a dětem jdoucím do škol uháněl rychlostí až 190 kilometrů v hodině. Krátce po 7:00 při svém úprku projel další policejní zábranu, nakonec ale odbočil na silnici, která končila v lese, kde ho nedlouho poté policisté dopadli.

Strážci zákona zjistili, že muž před jízdou konzumoval drogy, v obou autech českých řidičů navíc našli kradené věci vysoké hodnoty. Dvojici proto převezli do vazební věznice v Linci.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je neděle 19. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď