Starosta přivítal prvňáčky v Základní škole Merhautova

foto Ilustrační foto - Starosta městské části Brno-sever Leo Venclík zamířil ve středu 1. září na Základní školu a Mateřskou školu Merhautova 37, aby přivítal začínající školáky a jejich rodiče v prvních třídách a předškoláky v třídách přípravných - tyto dvě speciální třídy fungují v rámci ZŠ a MŠ Merhautova, a to v sousedící budově Vranovská 17.

Brno - Starosta městské části Brno-sever Leo Venclík zamířil ve středu 1. září na Základní školu a Mateřskou školu Merhautova 37, aby přivítal začínající školáky a jejich rodiče v prvních třídách a předškoláky v třídách přípravných - tyto dvě speciální třídy fungují v rámci ZŠ a MŠ Merhautova, a to v sousedící budově Vranovská 17. Jejich účelem je příprava předškoláků ze znevýhodněných sociálních podmínek na budoucí školní docházku.

„Jsem velice rád, že se rodiče žáků rozhodli umístit své ratolesti právě do základní školy Merhautova, která má díky skvělému pedagogickému obsazení, přátelské atmosféře a otevřenému přístupu dlouhodobé vynikající výsledky a spokojené žáky,“ uvedl starosta Brna-severu Leo Venclík. Celkový počet žáků v prvních třídách ZŠ a MŠ Merhautova 37 je 45, přípravné třídy pak bude navštěvovat 20 dětí. Sedm základních škol, jejichž zřizovatelem je městská část Brno-sever, otevřelo ve školním roce 2010/2011 celkem 16 prvních tříd, do kterých nastoupí 343 prvňáčků. Lucie Šustková

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

8°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 6°C

Celá předpověď