IIHF uložila Rusům pokutu 26 milionů korun kvůli Fedotovovi

foto Ilustrační foto - Utkání NHL Buffalo - Philadelphia, 5. dubna 2024. Dylan Cozens (druhý zleva) z Buffala Sabres a brankář Ivan Fedotov (vpravo) z Philadelphie Flyers.  This content is intended for editorial use only. For other uses, additional clearances may be required. Snímek lze použít jen 48 hodin od vydání

Moskva - Disciplinární komise Mezinárodní hokejová federace (IIHF) uložila Ruské hokejové federaci pokutu ve výši jednoho milionu švýcarských franků (zhruba 26 milionů korun) za to, že brankář Ivan Fedotov navzdory zákazu chytal v uplynulé sezoně KHL za CSKA Moskva. Ruská federace to uvedla na svém webu. Proti trestu se odvolá.

Fedotova předloni v červenci, pět měsíců po začátku ruské invaze na Ukrajinu, zadržela ruská policie, protože se podle prokuratury vyhýbal vojenské službě. Přestože po vydařené sezoně v KHL podepsal smlouvu s Philadelphií a měl se vydat do zámoří, byl odvelen za polární kruh.

Po návratu od námořnictva se upsal CSKA Moskva, kterému před narukováním pomohl vyhrát Gagarinův pohár. IIHF však stříbrnému olympijskému medailistovi z Pekingu 2022 loni v srpnu zakázala chytat kvůli tomu, že porušil smlouvu s Philadelphií. Sedmadvacetiletý gólman přesto absolvoval v KHL včetně play off 49 zápasů.

Na konci března CSKA oznámil, že s Fedotovem ukončil smlouvu. Brankář se pak okamžitě připojil k týmu Philadelphie, za který ještě stihl nastoupit do tří zápasů NHL. V dubnu se rodák z Finska dohodl s Flyers na dvouleté smlouvě, která mu vynese 6,5 milionu dolarů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je pondělí 20. května 2024

Očekáváme v 09:00 19°C

Celá předpověď