Vývoj plug-in hybridů bude v koncernu VW pokračovat

foto Volkswagen Tiguan

Největší evropská automobilka Volkswagen se i v budoucnosti bude věnovat vývoji technologie plug-in hybrid. Na konferenci v Londýně s tématem Budoucnost automobilů to prohlásil nejvyšší představitel značky VW Thomas Schäfer.

Podle něho se situace v oblasti zájmu o tuto technologii zásadně mění. „Zatímco loni se o ní dalo prohlásit, že je to mrtvá věc, nyní ji všichni chtějí,“ prohlásil.

Volkswagen proto bude ve vývoji plug-in hybridů nadále pokračovat. I když si Schäfer, jak dále uvedl, nadále myslí, že je to pouze přechodná technologie na cestě k plné elektrifikaci. Proto jím řízená automobilka nebude omezovat ani vývoj připravovaných elektromobilů s novými platformami MEB Plus a SSP. Díky nim se mají elektromobily zlevnit a zefektivnit.

V současnosti nabízí Volkswagen ve svých modelech Golf, Passat a Tiguan novou generaci plug-in hybridní technologie. Díky ní jsou tyto vozy schopné ujet čistě na elektřinu sto kilometrů. Energii do vysokonapěťové baterie lze navíc doplňovat také u stojanů se stejnosměrným proudem.

Stejný typ plug-in hybridu je dostupný i v autech jiných značek německého koncernu. Tedy třeba v Audi nebo i ve Škodách Superb a Kodiaq.

Autonaelektřinu.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je pondělí 20. května 2024

Očekáváme v 14:00 23°C

Celá předpověď