Policie vypátrala muže, který podle ní padělal vstupenky na MS v hokeji

foto Policejní vozidla před pražskou O2 arenou během utkání mistrovství světa v hokeji Česko - Finsko, 10. května 2024.

Jihlava/Praha/Ostrava - Policie vypátrala a obvinila muže, který podle ní padělal vstupenky na mistrovství světa v hokeji. Čtyřiatřicetiletý muž z Pelhřimovska pěti poškozeným prodal padělky za 600.000 korun. V tiskové zprávě to dnes sdělila mluvčí policie Dana Čírtková. Podle detektivů bude podvedených lidí mnohem více, někteří lidé, kteří mají doma falešné vstupenky, o tom ještě nemusí vědět, protože zápasy, na které si je zakoupili, se budou teprve hrát, uvedli kriminalisté.

"Případ je velmi rozsáhlý zejména počtem poškozených a podvedených osob, proto bude pro naše kriminalisty časově i procesně velmi náročné kontaktovat všechny poškozené osoby a zadokumentovat všechny spáchané skutky," uvedl zástupce ředitele územního odboru Pelhřimov Luboš Jakoubek.

Kriminalisté při prověřování tohoto případu měli podle mluvčí podezření, že tento muž falšoval a prodával nejen vstupenky na hokejové mistrovství světa, ale také vstupenky na letošní mistrovství Evropy ve fotbale, které se teprve bude konat v červnu v Německu.

Zadokumentovat se zatím podařilo pět poškozených, kterým obviněný způsobil škodu za téměř 600.000 korun. "Jeden z podvedených totiž sám od podvodníka nakoupil větší množství vstupenek za téměř 490.000 korun. Tyto vstupenky pak dál rozprodával v domnění, že jsou pravé," podotkla mluvčí. Padělky všech vstupenek, které muž prodával, mají stejný QR kód a čárový kód.

Muž začal podle kriminalistů trestnou činnost již koncem listopadu loňského roku, když prostřednictvím sociálních sítí, případně jiným způsobem, nabízel prodej vstupenek na mistrovství světa v ledním hokeji, případně vstupenek na jiná sportovní utkání, a nechal si posílat peníze na bankovní účet. "Místo skutečných vstupenek, které neměl k dispozici, zasílal zájemcům padělky, které sám vyráběl. Většina falešných vstupenek na hokejové mistrovství světa je na zápasy, ve kterých hraje tým České republiky," uvedla mluvčí.

Obviněný je stíhán na svobodě, k trestné činnosti doznal, získané peníze podle mluvčí většinou použil na sázky v sázkové kanceláři.

Policie doporučuje lidem, kteří si kupovali vstupenky mimo oficiální místa prodejů, aby si vstupenky zkontrolovali ještě předtím, než na zápasy vyjedou. Platí to jak pro utkání MS v hokeji, tak pro červnové ME ve fotbale v Německu. "Pokud budou mít lidé jakékoliv podezření, že si zakoupili padělky vstupenek, mohou se s oznámením obrátit na kteroukoliv služebnu Policie České republiky. Doporučujeme, aby s sebou vzali podezřelé vstupenky a veškeré kontakty, údaje a čísla účtů, kam případně poslali platbu při jejich nákupu," dodala Čírtková.

Hokejový šampionát v Česku začal v pátek 10. května, zakončí ho zápasy o medaile v neděli 26. května. Za první čtyři dny šampionátu policie zaznamenala tři stovky falešných nebo opakovaně prodaných vstupenek na zápasy.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je pondělí 20. května 2024

Očekáváme v 21:00 16°C

Celá předpověď