Tenistka Muchová nebude obhajovat loňské finále na Roland Garros

foto Tenisový turnaj French Open, 8. června 2023, Paříž. Česká tenistka Karolína Muchová.

Paříž - Tenistka Karolína Muchová nebude startovat na grandslamovém Roland Garros, kde měla obhajovat loňské finále. Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce se zotavuje po únorové operaci pravého zápěstí a nefiguruje na seznamu přihlášených hráček pro letošní ročník. Organizátoři antukového turnaje v Paříži o tom informovali na svém webu.

Muchová, které aktuálně patří ve světovém žebříčku 12. místo, nehraje od loňského US Open, kde se dostala do semifinále. Kvůli zranění zápěstí vynechala následně Turnaj mistryň či letošní Australian Open a vzhledem k přetrvávajícím potížím absolvovala v únoru operaci.

Přestože na začátku dubna sundala dlahu, start na Roland Garros, kde vloni prohrála až ve finále se světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou, nestihne. Muchová tak nebude mít možnost obhajovat 1300 bodů a po turnaji ve světovém žebříčku výrazně klesne.

Jistou účast v hlavní soutěži má devět dalších Čechů, tři muži a šest žen. V mužské části pavouka by měl startovat Jiří Lehečka, Tomáš Macháč a osmnáctiletý Jakub Menšík. Mezi ženami figurují na seznamu wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová, vítězka turnaje z roku 2021 Barbora Krejčíková, juniorská šampionka z téhož roku Linda Nosková, Karolína Plíšková, Marie Bouzková a Kateřina Siniaková.

Druhý grandslamový turnaj sezony se na pařížské antuce koná od 26. května do 9. června.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 24°C

Celá předpověď