Třinec promarnil proti Jihočechům i druhý mečbol, Litvínov potřetí vyhrál v Brně

foto Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas: HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov, 24. března 2024, Brno. Liam Kirk z Litvínova dává gól. Vpravo brankář Dominik Furch z Brna.

Praha - Hokejisté Třince nedokázali v dnešním pátém utkání ani na druhý pokus uzavřít sérii čtvrtfinále play off extraligy proti Českým Budějovicím a po domácí porážce 2:3 musí zpátky k šestému duelu na jih Čech. Boj o mečbol na ledě brněnské Komety vyhrál 2:1 v prodloužení Litvínov, i popáté v sérii tak zvítězil tým, který byl v roli hosta. Šesté zápasy, do nichž budou s vedením 3:2 vstupovat Slezané a Severočeši, jsou v Českých Budějovicích a Litvínově na programu v úterý od 17:30.

Českobudějovičtí navázali na předchozí domácí úspěch (4:1) a k obhájci mistrovského titulu, který útočí na páté zlato za sebou, se přiblížili na jedinou výhru. V pátém souboji je dnes nezlomila ani ztráta dvoubrankového náskoku. Jihočeši vedli po dvou třetinách brankami Jáchyma Kondelíka a Pavla Pýchy. Domácí Třinec v rozmezí tří minut v úvodu třetí části vyrovnal trefami Viliama Čacha a Daniela Voženílka, dramatický duel ale nakonec rozhodl v čase 55:52 Milan Gulaš. Kapitán Motoru dal šestý gól v letošních vyřazovacích bojích.

"Věděli jsme, že na nás ve třetí třetině nastoupí, bohužel jsme hned inkasovali po naší chybě. Třinec dál tlačil, přišlo vyloučení a neubránili jsme. Pak bylo zapotřebí kluky trochu uklidnit a spíše se soustředit na hru s kotoučem. Kdybychom nechali soupeře hrát s pukem, tak by třetí gól od nich přišel, ten tlak byl enormní. Pak rozhodl Guli (Gulaš) a skvělý Hrášek (brankář Dominik Hrachovina) nás udržel v sérii. Jsem rád, že se můžeme vrátit do Budějovic," řekl trenér Jihočechů Ladislav Čihák.

Litvínovští vyhráli podruhé v sérii v nastavení, a to stejným výsledkem 2:1, jak se jim to podařilo v Brně hned na úvod čtvrtfinálových bojů. Tehdy ale rozhodli až v samostatných nájezdech. Tentokrát dokonal v čase 69:50 obrat v utkání Nicolas Hlava. Severočeši dodrželi tradici výher hostujících týmů v této sérii a poté, co ztratili v domácím prostředí slibné vedení 2:0 na zápasy, jsou nyní opět napřed. Do semifinále mohou postoupit po devíti letech.

"Nepovedlo se nám, co jsme potřebovali, musíme zmobilizovat síly a jet do Litvínova tak, abychom se ještě vrátili do domácího prostředí. Škoda naší první třetiny, tu jsme měli fantastickou a měli jsme dát více gólů než jeden. Kluci hráli dobře, soupeř se vrátil přesilovkou, nechali jsme ho dlouho v zápase. Oni jsou optimistický tým a čekali na svoji šanci. Musíme se prostě dobře připravit na šestý duel," uvedl brněnský kouč Jaroslav Modrý, jehož tým právě před Litvínov vybojoval čtvrté místo po základní části a s nim spojený i přímý postup do čtvrtfinále.

Čtvrtfinále play off hokejové Tipsport extraligy - 5. zápasy:

HC Oceláři Třinec - Banes Motor České Budějovice 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 41. Čacho (Marinčin, A. Nestrašil), 44. D. Voženílek (M. Růžička, Kundrátek) - 13. Kondelík (M. Doudera, M. Beránek), 34. Pýcha (Pech, Kondelík), 56. Gulaš (Ordoš). Rozhodčí: Hradil, Jiří Ondráček I. - Jiří Ondráček II., Špůr. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Moses (A. Zbořil, Vincour) - 49. Kirk (O. Kaše, Jaks), 70. Hlava (M. Sukeľ). Rozhodčí: Květoň, Hribik - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:3.

Další program:

Úterý 26. března - 6. zápasy:

17:30 Banes Motor České Budějovice - HC Oceláři Třinec (stav série: 2:3; výsledky zápasů v sérii: 0:2, 0:2, 3:4, 4:1, 3:2), HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno (stav série: 3:2; 2:1 po sam. nájezdech, 5:1, 3:4, 1:5, 2:1 v prodl.).
 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

24°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 16°C

Celá předpověď