V centru Petrohradu spadl z mostu do řeky autobus, sedm lidí zahynulo

foto Záchranáři se snaží vyprostit cestující z havarovaného autobusu, který spadl z mostu do řeky Mojky v centru Petrohradu v Rusku 10. května 2024.

Petrohrad - V centru Petrohradu přišlo o život sedm lidí, když z mostu spadl do řeky Mojky autobus. S odkazem na ruský vyšetřovací výbor o tom informují zahraniční tiskové agentury. Dříve úřady uváděly tři mrtvé a šest vážně či kriticky zraněných. Petrohrad je druhé největší město v Rusku.

Fotogalerie

Autobus, v němž cestovalo asi 20 lidí, jel po ulici podél řeky, ale na křižovatce prudce odbočil na most, kde narazil do jednoho auta, načež prorazil mostní bariéru a zřítil se do řeky. Tam se potopil a vidět z něj byla jen střecha. Přes ni pak záchranáři vyprošťovali lidi z autobusu a v člunech je odváželi na břeh.

Autobus patřil společnosti Taksi, která v Petrohradě pomáhá zajišťovat veřejnou dopravu. Její vozidla ve městě jezdí na 11 linkách, uvedla agentura TASS. Firma už dříve dostala pokutu v řádu statisíců rublů, když hrubě porušila podmínky licence, píše se v rozhodnutí soudu z ledna tohoto roku.

Agentura RIA Novosti uvedla, že policie řidiče autobusu zadržela. Jeho manželka řekla, že nadřízení řidiče donutili nastoupit na ranní směnu, i když den předtím byl v práci 20 hodin, uvedla agentura AP. Úřady mimo jiné prověřují, zda byly dodrženy předpisy pro bezpečný provoz hromadné dopravy.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je pondělí 20. května 2024

Očekáváme v 21:00 16°C

Celá předpověď