V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel řidič auta na chodník, pět zraněných

foto  V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel dnes odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil čtyři chodce. Zřejmě předtím usnul.

Kostelní Lhota (Nymbursko) - V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel dnes odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil čtyři chodce. Zřejmě předtím usnul. Ženu a dítě transportovali se středně těžkými až vážnými zraněními do pražských nemocnic záchranáři vrtulníky. Další tři lidé včetně řidiče auta utrpěli středně těžká zranění. Vyplývá to z informací od mluvčích záchranné služby a policie.

Nehoda se podle policie stala v 17:45, dvacetiletý řidič jel ve směru od Sadské do Poděbrad. V Kostelní Lhotě vyjel na chodník, kde srazil čtyři lidi a narazil do domu. "Podle prvotní informace za volantem usnul," řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová. Okolnosti nehody bude policie dál vyšetřovat.

"Zraněných bylo celkem pět, ženu a dítě transportovali záchranáři letecky do pražských nemocnic, další tři zraněné pozemní cestou do nemocnic v Praze a v Nymburce," řekl ČTK mluvčí záchranné služby Marek Hylebrant.

V posledních letech se stalo několik obdobných nehod, kdy auto či i jiný dopravní prostředek vjel do chodců na chodníku nebo na zastávce. V červnu 2020 na slánském autobusovém nádraží narazil autobus do zastávky, u níž stáli lidé. Jeho řidič měl na nohou nevhodnou obuv, domácí pantofle. Zemřel žák první třídy, který s dalšími dětmi seděl na obrubníku, další tři lidé utrpěli zranění. Šoféra soudy potrestaly podmínkou a zákazem řízení.

Loni v únoru najelo v Praze v Jugoslávské ulici u tramvajové zastávky osobní vozidlo na chodník a srazilo chodce a poté narazilo do budovy. Záchranáři ošetřili pět zraněných - dva z vozu a tři chodce, všichni byli mimo ohrožení života. Podle policie řidič pravděpodobně havaroval kvůli zdravotní komplikaci.

Před měsícem v Polici nad Metují na Náchodsku před supermarketem srazilo osobní auto několik lidí. Sedm zraněných včetně dvou dětí bylo přepraveno do lékařských zařízení. Řidič, který autem do lidí narazil, měl zřejmě zdravotní indispozici, nehodu si nepamatoval. Alkohol u něj test vyloučil.

V březnu 2021 najela dodávka do tramvajové zastávky Vojenská nemocnice v Praze 6, kde srazila několik lidí. Záchranáři ošetřili šest lidí, z toho dva vážně zranění skončili v nedaleké Ústřední vojenské nemocnici. Padesátiletý řidič dodávky měl zřejmě těsně před nehodou zdravotní problémy, asi ztratil vědomí, vážně se nezranil.

O měsíc později najelo auto v Mladé Boleslavi před jednou z bran automobilky Škoda Auto ve vysoké rychlosti do lidí. Tři lidé byli zraněni, z toho jedna žena vážně. Řidiče vozu zadržela policie, pravděpodobnou příčinou byla podle policistů jeho zdravotní indispozice.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 18.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je sobota 18. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď