Hokejisté Třince vyhráli první finále extraligy v Pardubicích 2:1

foto Finále play off hokejové extraligy - 1. zápas: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec, 16. dubna 2024, Pardubice. Zleva překonaný brankář Pardubic Roman Will, Tomáš Dvořák z Pardubic a Viliam Čacho z Třince.

Pardubice - Hokejisté Třince vstoupili vítězně do finále play off extraligy, na ledě Pardubic vyhráli 2:1. Gólově se pod triumf úřadujících šampionů, kteří útočí na pátý titul v řadě, podepsali Patrik Hrehorčák a Daniel Kurovský, za domácí vítěze základní části jen snížil kapitán Lukáš Sedlák. Série hraná na čtyři výhry bude pokračovat ve středu v Pardubicích.

Hosté nastoupili oproti semifinále bez zraněného Růžičky a trenér Moták pozměnil složení většiny útočných formací.

Dynamo bylo od začátku střelecky aktivnější, do vedení se ale dostali Oceláři. Slibnou šanci Nestrašila po zaváhání v rozehrávce ještě Východočeši stihli napravit, v 9. minutě ale hosté získali puk za brankou, Hrehorčák překonal gólmana Willa a připsal si první trefu v play off.

Vyrovnat mohl Kaut, brankář Kacetl ale pokračoval ve skvělých výkonech z předchozích sérií play off. V poslední minutě první třetiny mu navíc po střele Pánika v přesilovce pomohla tyč.

Ve druhé části si nejprve Will poradil s dorážkou Hrehorčáka, Kacetlovi poté při Zohornově střele pomohl šťastný blok Kundrátka. Ve 29. minutě hosté vedení zvýšili. Prosadil se důrazný Kurovský a připsal si také první gól v play off.

Třinec se poté mohl ještě více zaměřit na obranu a rychlé protiútoky, Dynamo ale dokázalo ve 37. minutě snížit. V přesilové hře se o to pohotovou dorážkou postaral kapitán Sedlák.

Na začátku třetí části mohl při Hrehorčákově vyloučení vyrovnat Radil, Kacetl se ale stihl přesunout a betonem jeho pokus vyrazil. I hosté mohli přidat další gól v přesilovce, čtyřminutový trest Zohorny ale nepotrestali. Slezany to mrzet nemuselo, v nervózním závěru vítězný vstup do série uhájili.

Hlasy trenérů po utkání:

Marek Zadina (Pardubice): "Neměli jsme dobrý vstup do utkání, první třetina se nám moc nepovedla. Chyběl nám pohyb a inkasovali jsme gól. Postupem času jsme se zlepšovali, nějaké šance jsme si vypracovali. Škoda, že jsme je neproměnili. V závěru nás zabrzdila vyloučení, to se nám nesmí stávat. Když potřebujeme ve třetí třetině zatlačit soupeře, tak se necháme dvakrát vyloučit... Pak už jsme nedostali šanci se o to porvat a výsledek zkorigovat. Zítra je nový zápas, nový den a my se na to připravíme."

Zdeněk Moták (Třinec): "Podali jsme kvalitní, koncentrovaný výkon. Myslím si, že po celou dobu zápasu, ve všech formacích, ve všech jednotlivcích. A nakonec to vedlo ke kýženému prvnímu bodu. Na obou stranách bylo poměrně dost šancí, nebyl tam jeden moment, který by dělal zápas. Pardubice měly dostatek šancí a my jsme také měli příležitosti. Nejen střelecké, ale i brankové, které jsme taky neproměnili."

Finále play off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Sedlák (M. Kaut, Košťálek) - 9. Hrehorčák (Dravecký, Čacho), 29. Kurovský (P. Vrána, Kundrátek). Rozhodčí: Jeřábek, Květoň - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

Sestavy:

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hájek, Vála - Vondráček, Poulíček, Mandát - Hyka, Sedlák, Pánik - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - M. Kaut, A. Musil, Paulovič. Trenér: Zadina.

Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Šenkeřík, Polášek - Hrehorčák, Čacho, Dravecký - Nestrašil, Helewka, D. Voženílek - L. Hudáček, Cienciala, Daňo - Kurovský, P. Vrána, M. Roman. Trenér: Moták.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.04.2024 ČTK

Reklama

24°C

Dnes je pondělí 29. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 17°C

Celá předpověď