Devět bodů pro Bayern

foto Zklamaní fotbalisté Bayernu Mnichov Dante (vpředu) a Bastian Schweinsteiger v utkání bundesligy s Mönchengladbachem.

Třetí adventní víkend nepřinesl žádnou velkou porci klidu do Gelsenkirchenu. Schalke totiž prohrálo doma s Freiburgem a to bylo hořké adieu pro trenéra Stevense. Nic nepomohlo, že jeho tým bude i na jaře hrát vyřazovací část Ligy mistrů a ani to, že ztráta na pohárové příčky v tabulce rozhodně není propastná.

Přitom zápas nezačal pro Schalke zle. Farfán zařídil první gól ve dvacáté minutě. Už o šest minut později ale vyrovnal Rosenthal. Uplynulo dalších šest minut a hosté už vedli, jelikož se trefil Schmid. Po přestávce už padl jen jediný gól, opět si ho po velmi nepřesvědčivém počínání obrany domácích připsal Rosenthal. Tato porážka poslala Schalke až na sedmé místo a to se jeho šéfům nelíbilo natolik, že trenérovi hodně rychle skončila smlouva. Zaváhání bezpečně vedoucího Bayernu v zápase s Mönchengladbachem dovolilo stáhnout Leverkusenu náskok mnichovských na devět bodů. Leverkusen naprosto jasně přehrál Hamburk. Od úvodu do konce byl Bayer lepší a o jeho výhře se nedalo příliš pochybovat. O tom, že je na něj spolehnutí, přesvědčil Kiessling. Hamburku dal dva góly a svoji podzimní bilanci navýšil na dvanáct přesných zásahů. Třetí branku zařídil Schürle, který v úvodu utkání trefil navíc tyč branky Adlera, jemuž návrat do Leverkusenu, v němž dlouho plnil funkci gólmanské jedničky, pořádně zhořkl. Zápas Dortmundu v Hoffenheimu přinesl velmi nudnou první půli se spoustou nepřesností. Vymykaly se jen dva momenty. Jednak Götzeho chytrá střela, po níž Borussia vedla a poté kombinace domácích, po níž vyrovnával Schipplock. Jinak vážně bída. Až po poločase dala Borussia vzpomenout na výkony v Lize mistrů. Ovládla hru a jednoznačně diktovala její průběh. Krásnou akci po ose Götze – Reus zakončil střelou do prázdné branky Grosskreutz, tečka nemohla patřit nikomu jinému, než nejlepšímu střelci dortmundských, Lewandowskimu. Využil chyby obrany domácích a chytře přehodil gólmana Casteelse. I polský šutér se dostal na dvojciferný počet podzimních gólů. Nastřílel jich přesně deset. Manažerům i hráčům Hoffenheimu bude v zimě asi horko, protože tým ztrácí už šest bodů na jistě nesestupové místo. Pokud by si v tabulce nepolepšili, čekala by je baráž se třetím celkem druholigové tabulky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 8.05.2024 ČTK

Reklama

16°C

Dnes je středa 8. května 2024

Očekáváme v 03:00 9°C

Celá předpověď