Ukrajinské drony poškodily na jihozápadě Ruska ocelárnu, uvádějí média

foto Letecký pohled na kouřící komíny ocelárny. Ilustrační foto.

Kyjev - Ukrajinské drony v noci na dnešek poškodily významnou ocelárnu v Lipecké oblasti na jihozápadě Ruska, tvrdí zdroj agentury Reuters z ukrajinské rozvědky. Škody způsobené v ocelárně by podle tohoto zdroje mohly mít dlouhodobý dopad na chod zařízení.

Podobné zprávy nelze bezprostředně nezávisle ověřit. Nicméně také podle ruského telegramového kanálu Astra drony poškodily jednu budovu v areálu Novolipeckého hutního kombinátu (NLMK), v níž je umístěna kyslíková stanice, a narušily tím částečně chod železáren. Gubernátor Lipecké oblasti dříve připustil, že nad průmyslovou zónou byl sestřelen dron, o škodách se ale nezmínil.

Kyjev se oficiálně k útokům na ruské území nehlásí. Podle zdroje agentury Reuters ale za úderem na ocelárny stojí ukrajinská vojenská rozvědka HUR.

V noci na dnešek se také podle jiného zdroje agentury podařilo ukrajinským silám pomocí dronů zasáhnout dva sklady ropy ve Smolenské oblasti západně od Moskvy. Ukrajina se v poslední době ve snaze vyvinout tlak na Rusko čím dál víc soustředí na útoky na ruské ropné a průmyslové kapacity, podotkla agentura.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 4.05.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je sobota 4. května 2024

Očekáváme v 14:00 21°C

Celá předpověď