Český snowboardcrossový tým včetně Adamczykové je obarvený na blond

foto Snowboardcrossařka Eva Adamczyková na tiskové konferenci českého snowboardcrossového týmu po sezoně, 27. března 2024, Praha.

Praha - Český snowboardcrossový tým včetně úřadující mistryně světa Evy Adamczykové má vlasy obarvené na blond. Způsobilo to třetí místo Radka Housera v sobotním závodě Světového poháru v kanadském Mont-Sainte-Anne, osvětlil na dnešní tiskové konferenci trenér Marek Jelínek. Přírodní bruneta Adamczyková kvůli radikální změně barvy strávila po příletu z Kanady čtyři hodiny na kadeřnickém křesle.

Fotogalerie

Sázka padla už na začátku sezony. "Chtěli jsme udělat vnitřně motivační faktor. Řekli jsme, že jestli budou mít kluci medaili ve svěťáku, tak půjdeme na platinovou blond," přiblížil Jelínek.

Blízko stupňům vítězů byl už Kryštof Choura v lednovém závodě ve Svatém Mořici, kde skončil čtvrtý. Nakonec se o první české stupně vítězů v kategorii mužů po 15 letech postaral o posledním závodním víkendu Houser. A hned v Kanadě Adamczyková svým kolegům barvila hlavy. Nemusela se postarat jen o Jana Kubičíka, který už blonďatý přeliv měl. "Po závodě jsme najeli do obchodu, nakoupili jsme tam," přiblížila Adamczyková.

Na dálku se radila s Blankou Haškovou, která měla na starosti účesy v posledním ročníku taneční soutěže StarDance. Tam se starala o vlasy i Adamczykové, jež k ní zamířila hned po návratu do Prahy. "Já jsem si to nechala do Čech. Kdybych se nechala odbarvit od kluků, nedopadlo by to dobře. Jela jsem k Blaničce přímo z letiště. Čtyři hodiny jsem strávila u ní a tohle je výsledek," vyprávěla olympijská šampionka ze Soči 2014.

Z radikální změny si nedělala velkou hlavu. "Já na ty vlasy nejsem nějak upnutá, narostou mi zase původní. I můj Marek byl v pohodě, jenom se mi smál," řekla Adamczyková.

Členové realizačního týmu to měli doma složitější. Trenéru Jelínkovi i servismanovi Tomáši Kašparovi novou vizáž ostře zkritizovaly jejich dcery. Obzvlášť ta Kašparova, která brzy oslaví osmnáctiny, byla hodně rozladěná. "Oznámila mi, že jsem jí zkazil nejdůležitější den v životě, že mě nechce ani vidět," svěřil se servisman.

Před sezonou měl obavy z první zimy bez možnosti používat fluorové vosky, ale ty se nakonec nenaplnily. "Když to shrnu, tak to z tohoto pohledu bylo úplně bezproblémové. Pak byla druhá stránka věci namazat co nejlépe oproti silným týmům, které mají lepší personální i finanční zabezpečení. Tam to byl trošku vabank," vyprávěl.

Trenér Jelínek ocenil, že dobře připravená prkna byla základem úspěšné sezony. V ní se prosazovala nejen Adamczyková, ale také její reprezentační kolegové. Vedle Houserova třetího a Chourova čtvrtého místa se zadařilo také Janu Kubičíkovi, jenž byl šestý v Sierra Nevadě.

Nyní všechny čeká měsíční pauza, příprava na příští sezonu začne v květnu. Vrcholem soutěžního roku 2024/25 bude světový šampionát ve Svatém Mořici a pravděpodobně i závod Světového poháru na Dolní Moravě.

Český snowboardcrossový tým by rád letní přípravu na sněhu znovu strávil na jižní polokouli. Loňské soustředění v Austrálii Jelínek považuje za zásadní pro pozdější úspěchy. "Rádi bychom do Jižní Ameriky, nejpravděpodobnější je Chile. Je tam echt zima a je to posunuté blíže k sezoně, takže tam není měsíční díra, kterou jsme měli problém zaplnit. Takže to vypadá, že bychom odjeli v září na měsíc," přemítal.

Adamczyková se chystá na dovolenou do Ameriky, po návratu dojde i na tancování

Adamczyková po návratu z posledního závodu Světového poháru v Kanadě stráví v Česku jen tři dny a zase se vydá do zámoří. Chystá se na měsíční dovolenou ve Spojených státech amerických. Doufá, že s nově blonďatou hřívou nebude mít problém při kontrolách na letišti. Až se vrátí, zahájí přípravu na novou sezonu a bude mít čas i na taneční vystoupení s Jakubem Mazůchem, s nímž skončila druhá v minulém ročníku StarDance. Řekla to dnes novinářům.

Přesný itinerář zámořské dovolené zatím nemá. "Bude to roadtrip asi po třech státech. Jedeme do Seattlu, kam se potřebujeme vrátit. Hlavně národní parky, nepotřebuju města, ta americká mě tolik nezajímají, maximálně galerie. Ale to bych asi letěla do New Yorku," přiblížila pátá žena uplynulého ročníku Světového poháru.

Do sezony naskočila kvůli účinkování ve StarDance později a hned první start ve Svatém Mořici ozdobila vítězstvím. To nakonec zůstalo v tomto ročníku jediné. Přidala ještě tři druhá místa, na posledních dvou zastávkách SP se na pódium nedostala. Pokaždé jela malé finále, třikrát ho vyhrála a byla celkově pátá, jednou brala sedmou příčku.

Olympijská vítězka ze Soči 2014 upozornila, že konkurence se za poslední roky hodně vyrovnala. "Už ani v tom čtvrtfinále si nevyberete, už tam jsou všechny holky dobré. Semifinále víceméně působí jako velké finále před čtyřmi lety. Ale o to je to zábavnější," popisovala.

Zatímco před touto sezonou kvůli StarDance strávila minimum dní na sněhu, před tou příští už by měla absolvovat plnohodnotnou přípravu. Ale dostane se i na taneční parket. "Máme s Kubou v květnu v plánu akci, na konci června v Ostravě tři dny za sebou a něco v Roudnici na začátku června. Tak pět akcí," řekla Adamczyková.

Ráda by se tanci čas od času věnovala. "Líbilo by se mi to. Bavilo mě contemporary (současný tanec), jak je to volnější, a učení jiných pohybů a práce s tělem. Kuba jednou za čas jezdí do Prahy na lekce, tak bych mohla k němu zajít. Ale potřebuju udělat balík svých tréninků, pak chci mít tréninky na koních a pak ty tancovačky. Čas není bohužel nafukovací, ale ráda bych," přemítala třicetiletá snowboardcrossařka.

Pro příští sezonu se těší i na týmové závody, které v té uplynulé nestihla. Čeští muži se hodně zlepšili, takže by mohla být šance na úspěch. "Už závod, kdy jsem si zlomila nohy, jsme byli s Honzou Kubičíkem druzí, což zranění bohužel trochu přeplácalo, zapomnělo se na to. Ráda bych, aby to bylo normální, a může to být super. Třeba Charlotte Bankesová s Huwem Nightingalem vyhráli jeden týmový závod a troufám si říct, že Huw jezdí o třídu hůř než naši kluci. Na velké finále určitě máme," odhadla Adamczyková.

V příští sezoně bude ve Svatém Mořici obhajovat světový titul a také by se měla v závodě SP představit domácím fanouškům na Dolní Moravě. "To by bylo super. Je to velký tlak, záleží, jak to zvládnete. My to na Dolní Moravě dobře známe, můžeme tam víc testovat snowboardy a hodně jsme tam trénovali na veřejné trati," dodala Adamczyková.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 18°C

Celá předpověď