Fotbalová reprezentace představila nové dresy, v nichž vyrazí na ME

foto Představení nových dresů české fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy, 27. března 2024, Praha.

Praha - Fotbalová reprezentace představila v Praze nové dresy, v nichž vyrazí na letní mistrovství Evropy. První sada zůstává červená, druhá bílá, znak se posunul doleva. Novinkou je pár detailů. Český národní tým se tak zařadil k zemím, které budou i na šampionátu v Německu ctít tradici a nepřipravily fanouškům žádné překvapivé experimenty.

Fotogalerie

Fotbalisté až do úterního přípravného utkání s Arménií (2:1) reprezentovali v dresech, jež představili v září 2022. Novinkou byl tehdy zvětšený znak se lvem na prsou u domácí červené sady.

Svěřenci Ivana Haška budou ctít i nadále tradiční barvy. Z dresů od firmy Puma zmizely tištěné ostré bílé límečky, místo nich vynikne široký modrý lem kolem krku ve tvaru půlkruhu. Novinkou je také jeden vodorovný pruh na zádech. Díky odlišným podtiskům nejsou žádné dva dresy stejné.

"Hlavně si přeji, aby dresy byly vítězné. Každopádně se mi na nich líbí detaily, jako třeba to, že na každém dresu budou symboly lva rozmístěny trochu jinak, a každý dres tak bude originál," řekl během oficiálního představení kouč Hašek. "Česká reprezentace nejčastěji nastupovala v trikolóře a je správné, že se této tradice držíme. Zároveň dres obsahuje české symboly, a národní tým tak bude na Euru hrdě reprezentovat celé Česko," uvedl předseda FAČR Petr Fousek.

Největší rozruch fotbalisté způsobili, když v listopadu 2019 uvedli venkovní sadu v zelené barvě lipového listu svobody, někomu připomínající spíše limetkovou. Tato varianta vyvolala i kritické reakce.

Pokud jde o "módní přehlídku" pro letošní ME, tradiční zůstávají Italové, Francouzi, Maďaři nebo Dánové. Domácí Němci překvapili druhou sadou s různými odstíny fialové až do růžové. První soupeř českého týmu ve skupině Portugalci mají na výběr také variantu s malbami připomínajícími historické kachličky azulejo. Velmi originální jsou Belgičané. Jejich druhá sada s bleděmodrým trikem s bílým límcem a hnědými trenkami je odkazem na slavného kresleného reportéra Tintina.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 18°C

Celá předpověď