Muž, který se zapálil před soudem s Trumpem, podlehl svým zraněním

foto Zbytky bílého hasicího přístroje označují místo v Collect Pond Parku před budovou soudu v New Yorku, kde se zapálil muž, 19. dubna 2024. U soudu v Manhattanu se koná proces s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem.

New York - Muž, který se v pátek zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s bývalým prezidentem Donaldem Trumpem, zemřel. Informovala o tom televize NBC News. Policie v pátek uvedla, že muž mohl být motivován konspiračními teoriemi.

Newyorská policie uvedla, že muž, identifikovaný jako Maxwell Azzarello z Floridy, byl prohlášen za mrtvého lékaři v nemocnici, kam byl převezen. Čas úmrtí policie podle NBC nesdělila.

Azzarello se zapálil v parku v blízkosti soudní budovy, v místě vyhrazeném pro případné demonstrace. Podle výpovědí svědků, včetně novinářů na místě, muž hořel několik minut, než kolemjdoucí, policisté a soudní úředníci plameny uhasili. Následně byl hospitalizován v kritickém stavu.

Před tím, než se muž zapálil, kolem sebe rozházel letáky. Podle fotografií z místa nesly některé název "Skutečná historie světa". Policie na páteční tiskové konferenci vyjádřila přesvědčení, že dotyčný nechtěl ublížit žádné konkrétní osobě či skupinám.

Informace o muži v plamenech byla zveřejněna téměř ve stejnou chvíli, kdy byl v soudní síni v procesu s Trumpem dokončen výběr 12členné poroty a šesti náhradníků. Trump čelí obžalobě z falšování finančních záznamů. Toho se údajně dopustil ve snaze skrýt před prezidentskými volbami v roce 2016 platby pornoherečce Stephanie Cliffordové, známé rovněž jako Stormy Daniels, kterou chtěl údajně penězi přesvědčit, aby mlčela o jejich románku z roku 2006. Exprezident, který usiluje o znovuzvolení v letošních prezidentských volbách, obvinění odmítá.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 24°C

Celá předpověď