U Václavského náměstí v Praze hořela lepenka na střeše novostavby

foto Hustý dým stoupající z vnitrobloku budovy ve střední části Václavského náměstí, 28. března 2024, Praha. Na střeše novostavby vzplanula lepenka.

Praha - U pražského Václavského náměstí kolem poledne vzplanula lepenka při stavebních pracích na střeše, vyplývá z informací hasičů na sociální síti X. Hustý černý kouř byl vidět zdaleka. Mluvčí hotelu Evropa Petr Kostka ČTK řekl, že hořel materiál při rekonstrukci budovy. Zdravotničtí záchranáři odvezli do nemocnice muže, který se nadýchal zplodin hoření, uvedli.

Kouř stoupal z prostoru za budovou na rohu Václavského náměstí a Jindřišské ulice, zjistil na místě zpravodaj ČTK. Podle Kostky na střeše opravovaného hotelu Evropa vypukl lokální požár při stavebních pracích.

"Jedná se o požár lepenky na novostavbě o rozloze deset krát 15 metrů, v tuto chvíli není možné ustavit žebřík, zásah probíhá vnitřkem budovy v dýchací technice," napsali hasiči před 12:30. O několik minut později uvedli, že požár se dál nešíří. "Jedná se o železobetonovou střechu, kde probíhaly stavební práce. Z objektu se evakuovaly všechny osoby," dodali. Požár se podle nich nerozšířil mimo zasaženou část střechy.

Pražští zdravotničtí záchranáři na síti X oznámili, že převzali do péče muže kolem 30 let. "Po úvodním vyšetření, zajištění vitálních funkcí, byl pacient transportován do nemocnice," dodali.

Zásah hasičů zhruba na hodinu uzavřel pro dopravu Jindřišskou ulici, projet nemohly ani tramvaje. Omezený byl provoz šesti tramvajových linek, dopravní podnik podle svého webu tramvaje odklonil.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 18°C

Celá předpověď